گوشی شیائومی بخریم یا نه؟ بررسی جامع نقاط ضعف و قدرت

بنظر شما هر محصول چینی‌ای بی‌کیفیت است؟ برند چینی شیائومی چطور؟‌ با توجه به رقابت تنگاتنگ حوزه‌ی گوشی موبایل، بنظر می‌آید برند شیائومی از آن دست چینی‌هایی نیست که بهشان عادت داریم. این برند نوپا علاوه‌بر ایران، در چین، هند و بسیاری از کشورهای اروپایی از محبوب‌ترین برندهای بازار شده‌است. بااین‌حال هنوز خیلی‌ها می‌پرسند شیائومی بخریم یا نه؟ پاسخ قطعی به این سؤال سخت است. نقاط قوت شیائومی و ضعف‌های آن در ترکیب با هم و با درنظرگرفتن قیمت مناسب آن، کفه‌ی ترازو را به سمت شیائومی می‌برد اما این همه‌ی ماجرا نیست. برخی جزئیات مهم درمورد گوشی‌های شیائومی با جست‌وجوی دقیق در این مقاله آمده‌اند. برای بررسی تک تک آن‌ها با ما همراه باشید.

آیا گوشی های شیائومی ارزش خرید دارند؟

از گوشی‌های شیائومی در بازارهای حساس به قیمت مانند چین، هند و کشور خودمان ایران به‌شدت استقبال شده‌است. در ادامه دلایل این استقبال را بررسی می‌‌کنیم.

نقاط قوت گوشی های شیائومی

ارزش خرید گوشی شیائومی بخاطر قیمت مناسب در عین مشخصات فنی قوی بسیار بالاست. اغلب خریدارها در بازارهای حساس به قیمت در جست‌وجوی میان‌رده‌های خوش‌قیمت با ظاهر زیبا،‌ پردازنده‌ی قوی، نمایشگر باکیفیت، باتری قدرتمند با شارژ سریع هستند که در برند شیائومی آن را می‌یابند.

قیمت مناسب با کیفیت بالا

سه گوشی می ۱۱ لایت در رنگ های آبی زرد و مشکی

به‌احتمال خیلی زیاد حداقل یک نفر از دوستان، خانواده یا همکاران شما گوشی شیائومی دارد. این برند چینی در چندسال اخیر به‌شدت در جهان و ایران محبوب شده و دلیل اصلی آن کاملاً قابل ‌درک است:‌ شیائومی کیفیت را فدای قیمت نمی‌کند. کافی است به مشخصات چند گوشی میان‌رده‌ی شیائومی نگاهی بیندازید تا از این ادعا مطمئن شوید. میان‌رده‌های این شرکت پردازنده‌های قوی، ظاهر جذاب، نمایشگرهای خوش‌رنگ و باکیفیت و دوربین‌های قابل‌‌قبولی دارند که نسبت‌به گوشی‌های میان‌رده‌ی رقبا خوش‌قیمت‌ترند.

چرا شیائومی ارزان است؟

مدیرعامل شیائومی درحال صحبت کردن

اگر تابه‌حال با خود فکر می‌کردید هیچ ارزانی بی‌دلیل نیست و بخاطر این دورِ شیائومی را خط کشیده بودید، باید بدانید که دلیل قیمت‌های مناسب شیائومی در صرفه‌جویی‌های هوشمندانه‌ است. شیائومی مراکز فروش حضوری ندارد؛ بنابراین هزینه‌ی مکان و سرمایه‌ی انسانی فروش محصولات بسیار کمتر از رقباست و اغلب محصولات بدون واسطه و به‌صورت آنلاین مستقیماً به خریدار فروخته می‌شوند.

شیائومی با اجرای طرح flash sale یا فروش سریع، تعداد محدودی از محصول جدید را آماده‌ی فروش می‌کند و در زمان مشخصی آن را به‌صورت آنلاین می‌فروشد؛ بنابراین کسانی که سریع‌تر اقدام به خرید کنند، به محصول مدنظر دست پیدا می‌کنند. شیائومی با این استراتژی از تمام شدن محصولات اطمینان حاصل می‌‌کند و درصورت استقبال محصول را مجدد شارژ و به فروش سریع بعدی می‌رساند. در فروش سریع مدل‌های شیائومی ۱۴ در سال ۲۰۲۳ در چین، فقط ۴ ساعت طول کشید تا کل موجودی گوشی‌های ۱۴ و ۱۴ پرو تمام شود. فقط در پنج دقیقه‌ی ابتدایی ۶ برابر محصول بیشتر نسبت به فروش سال قبل فروخت! این تکنیک فروش نه‌تنها هزینه‌ها را کاهش می‌دهد بلکه سروصدای زیادی هم به‌پا می‌‌کند و علاقه‌‌مندان را برای خرید یک گوشی جدید به جنب‌وجوش می‌اندازد.


بیشتر بخوانید:
بهترین گوشی‌های شیائومی موجود در بازار


اصل ثابت بازاریابی شیائومی همین سروصدا کردن و بازاریابی شفاهی است. این برند چینی با هوشمندی هزینه‌‌های تبلیغات را تا جای ممکن حذف کرده و به‌جای تبلیغات محیطی و فیزیکی، از اینفلوئنسرهای فضای مجازی و بلاگرهای حوزه‌ی تکنولوژی بهره می‌برد. با انتشار خبر ساخت یا عرضه‌ی مدل جدید، طرفداران وفادار شیائومی و بلاگرهای این حوزه درمورد محصولات شیائومی تولید محتوا می‌کنند. با این روش، دیگر نیازی به بیلبوردهای بزرگ در سطح شهر یا کمپین‌های تبلیغاتی هزینه‌بر نیست؛ فضای مجاز کار خودش را می‌کند! بنابراین با طرح فروش سریع، کاهش هزینه‌های تبلیغات، حذف فروشگاه‌های حضوری، حذف توزیع کننده و حذف سرمایه انسانی، عرضه محصولات باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه برای برند شیائومی توجیه مالی دارد.

میان‌رده‌های متمایز با سخت‌افزار قوی

این‌روزها شیائومی در گوشی‌های میان‌رده پادشاهی می‌کند. این برند نوپا که هنوز به ۲۰ سالگی نرسیده، از همین حالا بخشی از بازار رقبای سرسختی مثل سامسونگ، هواووی و حتی اپل را از آنِ خود کرده‌است. چرا که کاربرانی که قصد خرید گوشی میان‌رده دارند، به قیمت بسیار حساس‌اند. آن‌ها در بازه‌ی قیمتی مدنظرشان به‌دنبال بهترین گوشی می‌گردند و اغلب در جست‌وجوهای خود به گوشی‌های شیائومی می‌رسند.

پردازنده قدرتمند

پردازنده Snapdragon 8 Gen 3

اغلب میان‌رده‌های شیائومی پردازنده‌هایی فوق‌العاده از برند کوالکام اسنپدراگون یا سری دیمنسیتی مدیاتک دارند. با این پردازنده‌های قدرتمند می‌توان گیم‌های سنگین بازی کرد و سایر فعالیت‌های گرافیک‌محور انجام داد. این اقدام ارزش خرید گوشی های شیائومی را برای اغلب کاربران به‌شدت افزایش داد. برای مثال، گوشی پوکو ایکس ۶ پرو از پردازنده‌ی قدرتمند Mediatek Dimensity 8300 ultra با طراحی ۴ نانومتری استفاده می‌کند که در پرچمدار شیائومی یعنی شیائومی ۱۴ نیز به‌کاررفته‌است. پس به‌لطف شیائومی دیگر نیاز ندارید برای لذت بردن از گیم‌های سنگین یک گوشی پرچم‌دار گران‌قیمت بخرید. به‌طورکلی پردازنده گوشی‌های شیائومی نسبت‌به گوشی‌های رقبا قدرتمندتر است؛ البته به‌جز گوشی‌های پرچم‌دار که تمام رقبا نهایت کیفیت را ارائه می‌دهند.

نمایشگر باکیفیت

گوشی شیائومی ۱۳ تی پرو با نمایشگر روشن درحال پخش تصویر

نمایشگرهای خوش‌رنگ‌ولعاب گوشی‌های میان‌رده‌ی شیائومی را نمی‌توان از قلم انداخت. وضوح بالا و باکیفیت، تراکم پیکسلی تحسین‌برانگیز و نرخ نوسازی سریع از ویژگی‌های برجسته‌ی آن‌هاست. کافی است به گوشی ردمی نوت ۱۳ پرو نگاهی بیندازید. این گوشی خوش‌قیمت با نمایشگر ۶.۶۷ اینچی، وضوح تصویر ۲۴۰۰*۱۰۸۰ پیکسلی، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و تراکم ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ، طوری تصاویر را به نمایش درمی‌آورد که هوس فیلم دیدن می‌کنید. از همین‌رو علاقه‌مندان به تماشای فیلم، سریال یا سایر محتواهای ویدئویی از گوشی‌های میان‌رده‌ی شیائومی استقبال بسیاری کرده‌اند.

طراحی زیبا

گوشی پوکو ایکس ۶

در سال‌های قبل ظاهر گوشی‌های شیائومی بیشتر با تقلید از طراحی سایر شرکت‌های سازنده گوشی، مخصوصا اپل، صورت می‌گرفت اما حالا با گذشت چند سال دیگر نمی‌توان طراحی‌های آن را تقلید صرف نامید. شیائومی به‌طور محسوسی درحال پیشرفت است. به ظاهر گوشی‌های سامسونگ یا اپل که نگاهی بیندازید احتمالاً تفاوت چندانی در طراحی مدل‌هایشان نمی‌بینید. این مسأله درمورد شیائومی صدق نمی‌کند. این شرکت با هر مدل جدید حسی تازه در خریدار ایجاد می‌کند و یکنواختی طراحی گوشی‌های موجود در بازار را بهم می‌ریزد. حتی با در دست گرفتن یک مدل میان‌رده از گوشی‌های شیائومی که حاشیه‌های بسیار باریک دارند، حس می‌کنید گوشی‌ پرچم‌داری با طراحی فکرشده و ظریف در دست گرفته‌اید. آن‌ها که به ظاهر گوشی خود به‌اندازه‌ی قیمت آن اهمیت می‌دهند، برای این ویژگی ارزش زیادی قائل‌اند.

رابط کاربری با قابلیت شخصی‌سازی

صفحه گوشی شیائومی در حالت روشن و با نمایش نرم‌افزارها

رابط کاربری شیائومی که قبلاً MIUI بود و حالا HyperOS شده‌است، مجموعه‌ای از نقاط قدرت و ضعف دارد. نقطه قوت اصلی این رابط کاربری امکانات شخصی‌سازی بسیار آن با طرح‌های متنوع و جدید است. در جدیدترین به‌روزرسانی HyperOS قابلیت‌های شخصی‌سازی صفحه قفل با امکان افزودن انیمیشن و رنگ‌های مختلف نیز اضافه شده که جلای دلربایی به صفحه‌ی اصلی گوشی می‌دهد. البته رابط کاربری جدا از مسائل نرم‌افزاری کاملاً سلیقه‌ای است. برخی افراد سادگی و آشنایی رابط کاربری سامسونگ و حالت پیش‌فرض IOS را بیشتر می‌پسندند.

باتری قوی با عمر بالا و شارژ سریع

شارژر ۱۲۰ واتی شیائومی

گوشی شما در حال حاضر در چند دقیقه به صددرصد شارژ می‌رسد؟‌ می‌دانستید گوشی‌هایی وجود دارند که در عرض ۱۹ دقیقه فول شارژ می‌شوند؟‌ گوشی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس شیائومی با شارژر ۱۲۰ وات و فناوری فست شارژ PD3.0 در همین مدت از صفر به صد می‌رسند. در سایر مدل‌های پرچم‌دار و میان‌رده هم شارژرها اغلب از ۶۷ وات تا ۹۰ وات قدرت دارند و در کمتر از یک ساعت منبع انرژی خود را شارژ می‌کنند. آخرین‌باری که با خرید یک گوشی سامسونگ یا اپل شارژر رایگان گرفتید چه سالی بود؟‌ این برندهای معروف به‌تدریج لوازم جانبی را از جعبه محتویات گوشی خود حذف کردند. باتوجه به وجود شارژر محصول در جعبه محتویات شیائومی، ارزش خرید گوشی های شیائومی برای کاربران زیاد است.

مدل‌های متنوع برای هر سلیقه‌ای

شیائومی 13t

تا چند سال قبل بودجه‌ی محدود در خرید گوشی مساوی بود با گزینه‌های محدود. با ورود برند شیائومی به بازار ماجرا عوض شده‌است. نمایشگر برای شما اولویت دارد؟‌ پردازنده‌ی قدرتمند با قیمت مناسب می‌خواهید؟ یک میان‌رده با عمر باتری بالا نیاز دارید؟‌ در تمام این سناریوها اگر خوب در لیست گوشی‌های شیائومی بگردید، حتماً گزینه‌ی مدنظر را پیدا می‌کنید. شیائومی هرسال مدل‌های بسیاری به بازار وارد می‌کند که هرکدام برای بخشی از مخاطبان هدف طراحی شده‌است. این تنوع یک شمشیر دو لبه است؛ زیرا گاه کیفیت برخی مدل‌ها در این فرآیند سریع تولید گوشی از حد دلخواه کمتر می‌شود. البته تنوع مدل‌ها ممکن است برخی کاربران را گیج کند؛ مخصوصاً چون نام‌گذاری گوشی‌های شیائومی و برندهای زیرمجموعه‌ی آن سرراست نیست و گاهی دو مدل با دو نام متفاوت ویژگی‌های یکسانی دارند!

اگر فرآیند در خرید گوشی شیائومی در انتخاب مدل مناسب مشکل خوردید، پیشنهاد می‌کنیم به مقاله‌ی «راهنمای خرید گوشی» سری بزنید. در این مقاله یک جدول راهنما تهیه کرده‌ایم که در عرض چند دقیقه اغلب مشکلات فرآیند خرید را حل می‌کند.

نقاط ضعف گوشی های شیائومی

اگر بخواهیم از تمام نقاط ضعف موجود در گوشی‌های شیائومی یک میانگین بگیریم، چند مورد به وفور تکرار می‌شوند. در اغلب مدل‌های پایین‌رده و میان‌‌رده کیفیت بدنه‌ی متوسط، فقدان محافظ صفحه‌نمایش، ضعف در به‌روزرسانی، باگ‌های نرم‌افزاری و تبلیغات، و طول عمر تقریباً کوتاه به چشم می‌خورد. در ادامه با جزئیات بیشتر این موارد را بررسی می‌کنیم. چندسال قبل مشکل نبود قطعات سخت‌افزاری برای تعمیرات گوشی‌های شیائومی وجود داشت که پس از محبوب شدن این برند در کشور طی سال‌های اخیر برطرف شده‌است.

کیفیت بدنه‌ی متوسط

گوشی پوکو ام ۵ اس و جعبه از رو به رو

گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده‌ی شیائومی کیفیت بدنه‌ی متوسطی دارند که اغلب از بدنه‌ی پلاستیکی بهره می‌برند و از آخرین گواهی ضد آب و خاک IP برخوردار نیستند. آن‌ها معمولاً نسبت به پاشیدن قطرات آب مقاومت دارند اما نسبت‌به گوشی‌های هم‌رده‌ی رقبا قدرت کمتری دارند. فاکتور مهم دیگر در کیفیت بدنه گوشی، محافظ صفحه‌نمایش است که درصورت ضرب دیدن، گوشی شما را نجات می‌دهد. محافظ صفحه‌نمایش گوریلا گلس به‌کاررفته در گوشی‌های میان‌رده و بالارده‌ی شیائومی اغلب از نسل سه یا پنجم است یا کلاً استفاده نمی‌شود. اگر مدل محافظ صفحه‌نمایش گوشی پایین باشد یا کلاً وجود نداشته باشد، شکنندگی دستگاه هنگام سقوط بالا می‌رود. البته کاربران با نصب یک گلس محافظ می‌توانند تاحدی این مشکل را برطرف کنند. این مشکل در گوشی‌های پرچم‌دار شیائومی دیده نمی‌شود؛ زیرا در آن محصولات شاهد تلاش همه‌جانبه‌ی شیائومی برای تولید بهترین محصول هستیم.

ضعف در به‌روزرسانی

گوشی درحال دانلود آپدیت های جدید

به‌روزرسانی نرم‌افزاری و امنیتی گوشی‌های موبایل چیزی است که آن‌ها را زنده نگه‌می‌دارد. اغلب سازنده‌های گوشی‌های اندرویدی سیاست‌های بلندمدتی برای به‌روزرسانی گوشی‌های خود ندارند و شیائومی هم یکی از آن‌هاست. به اعلام رسمی این شرکت، گوشی‌های پایین‌رده و میان‌رده تا حداقل دو سال به‌روزرسانی دریافت می‌کنند. این بازه‌ی زمانی کوتاه، از عمر گوشی‌های خوش‌قیمت آن‌ها می‌کاهد. البته کاربرانی هستند که خیلی بیشتر از دو سال از این گوشی‌ها استفاده کنند اما ما پیشنهاد می‌کنیم پس از اتمام پشتیبانی امنیتی گوشی خود به سراغ یک گوشی امن بروید.

گوشی‌های پرچم‌دار شیائومی در سال ۲۰۲۳ یک جهش بزرگ داشتند. شیائومی ۱۳ تی پرو اولین گوشی گلوبال شیائومی است که چهار آپدیت بزرگ اندرویدی و پنج سال آپدیت امنیتی دریافت می‌کند. این اقدام در شیائومی ۱۴ نیز تکرار شد. بااینکه گوشی‌های پیکسل شرکت گوگل، آیفون‌ها و گوشی‌های سامسونگ در این زمینه از شیائومی جلوترند، تصمیم این برند چینی برای پیشرفت، قطعی است. پیش‌بینی می‌شود بخشی از دلیل این به‌روزرسانی‌ها به قوانین جدید اتحادیه اروپا مرتبط باشد. اتحادیه‌ی اروپا به هدف افزایش ماندگاری گوشی‌های موبایل، مصرف بهینه انرژی و تعمیر آسان‌تر این دستگاه‌ها درحال تصویب قانونی است که سازنده‌های گوشی را ملزم می‌کند گوشی‌هایی با حداقل ۵ سال به‌روزرسانی سیستم‌عامل به بازار اتحادیه‌ی اروپا عرضه کنند.

مشکلات رابط کاربری

ردمی نوت ۱۳ پرو با صفحه نمایش روشن و حاشیه های باریک در دست

رابط کاربری MIUI شیائومی از قبل شکایت‌های زیادی در بین کاربران این شرکت داشت. داغ کردن، کرش کردن، باگ‌های جزئی‌ای که راه‌حلی برایشان وجود نداشت و کاربران را خسته می‌کرد. شیائومی با ارتقا به HyperOS تلاش کرد علاوه‌بر رفع این مشکلات، رابط کاربری تمام دستگاه‌های اکوسیستم خود را هم یکسان کند. علی‌رغم شباهت ظاهری HyperOS و MIUI، این پوسته‌ی جدید ساده‌تر و خلوت‌تر از نسخه‌ی قبلی شده‌است. درواقع شیائومی هنوز در مسیر رسیدن به ظاهر خاص خود در حال آزمایش و خطاست و در این میان، کاربران گاه به مشکلاتی برخورد می‌کنند. برخی از آن‌ها باگ‌های نرم‌افزاری بعد از ارتقا به نسخه‌ی جدید را گزارش کرده‌اند و با اینکه این مشکلات معمولاً راه‌حل‌هایی دارند، رفع آن‌ها یا زمانبر و یا خسته‌کننده است.

همانطور که پیش‌تر گفتیم، محصولات شیائومی بسیار مقرون‌به‌صرفه‌اند و در بازار دست بالاتر را از نظر قیمت دارند؛ بااین‌حال شیائومی برای جبران هزینه‌ها به پخش تبلیغات در خود گوشی اقدام کرده‌است. برای مثال وقتی از نرم‌افزار موسیقی گوشی شیائومی استفاده می‌کنید، معمولاً بین هر آهنگ یک تبلیغ کوتاه پخش می‌شود. برای حل این مشکل می‌توانید یک نرم‌افزار کنترل موسیقی دیگر نصب کنید. همچنین درست زمانی که گوشی خود را می‌خرید، تعداد زیادی نرم‌افزار تبلیغاتی (مثلا نرم‌افزار علی‌بابا اکسپرس) از قبل روی آن نصب شده‌است. بسیاری از این نرم‌افزارها را می‌توانید حذف کنید تا حافظه اشغال‌شده‌ی سیستم خود را کاهش دهید؛ هرچند این فرآیند ممکن است کسل‌کننده باشد.

آیا گوشی های شیائومی ارزش خرید دارند؟

راهنمای خرید گوشی موبایل:‌ بدون بررسی این نکات گوشی نخرید!

ارزش خرید داشتن یا نداشتن یک محصول به نیاز شما بستگی دارد. اگر می‌خواهید یک گوشی خوش‌قیمت با کیفیت معقول بخرید، احتمالاً بهترین گزینه‌های خود را در لیست گوشی‌های شیائومی پیدا می‌کنید. اگر از گیم موبایلی لذت می‌برید، درمقایسه با سایر گوشی‌های هم‌قیمت‌، در گوشی‌های شیائومی پردازنده‌های قوی‌تری خواهید یافت. بنابراین برای یک گیمر موبایلی با بودجه‌ی متوسط، ارزش خرید گوشی های شیائومی بسیار بالاست. اما اگر قصد دارید گوشی‌ای تهیه کنید که تا مدت‌ها مرتب به‌روزرسانی شود، گزینه‌های اندکی در گوشی‌های شیائومی درحال‌حاضر برای انتخاب کردن وجود دارد. سایر برندها مثل اپل، سامسونگ و گوگل گوشی‌ها بیشتری را با پشتیبانی بلندمدت، حتی تا ۷ سال، تولید کرده‌اند.

همچنین درصورتی‌که می‌خواهید با بودجه‌ی محدود یک گوشی با دوربین نسبتاً خوب بخرید، شاید ارزش خرید گوشی های شیائومی برای شما چندتا زیاد نباشد. برخی از رقبای شیائومی در گوشی‌های میان‌رده‌ی خود دوربین بهتری در اختیار کاربران قرار می‌دهند اما شیائومی بخاطر مخاطبان گیمر خود بیشتر روی نمایشگر، باتری و پردازنده‌ی مدل‌های میان‌رده تمرکز می‌کند. بنابراین برای درک ارزش خرید گوشی های شیائومی باید چند سؤال مهم از خودتان بپرسید: اغلب از چه برنامه‌ها و ویژگی‌هایی استفاده می‌کنید؟ معمولاً تا چند سال گوشی خود را نگه می‌دارید؟ بودجه‌ی شما چقدر است؟ شدت و مدت استفاده شما از گوشی چقدر است و باتری با عمر بالا می‌طلبد یا نه؟ این سؤال‌ها به شما در خرید بهترین گوشی شیائومی با ارزش خرید بالا کمک خواهد کرد.

بالاخره گوشی شیائومی بخریم یا نه؟

کاربران بسیاری بعد از خرید گوشی‌های شیائومی راضی بودند و استفاده از خدمات این شرکت نوپای چینی را تا سال‌ها تمدید کردند. از طرفی برخی کاربران نیز نتوانستند با رابط کاربری شیائومی ارتباط برقرار کنند و ترجیح دادند شرکت سرویس‌دهنده را عوض کنند. بنابراین نمی‌توان حکم کلی برای خریدن یا نخریدن شیائومی صادر کرد. آنچه مسلم است،‌ افزایش ارزش خرید گوشی‌های شیائومی و پیشرفت هرساله‌ی آن‌هاست.

نظرات کاربران

تعداد کامنت‌ها: ۰

برای درج نظر وارد حساب کاربری شوید. ورود به حساب کاربری
empty comment