گوشیهای هوشمند در سالیان اخیر به قدری در بطن زندگی روزمرهی ما نفوذ کردهاند که تصور نبودن آنها حتی برای چند ساعت هم میتواند برای اکثرمان ترسناک باشد! طیف وسیعی از کاربردهایی همچون وبگردی، عکسبرداری، تولید محتوا و ... همگی به وسیلهی این گجتهای جذاب برایمان امکانپذیر گشتهاند. دستهای از کاربران عمدتا جوانتر نیز در کنار کاربردهای ذکر شده به منظور سرگرمی و اجرای گیم نیز اقدام به خرید کوشی هوشمند مینمایند؛ موضوعی که با توجه به بازهی قیمتی بالای کنسول،لپتاپ و کامپیوترهای خانگی مختص گیمینگ بسیار توجیهپذیر بهنظر میرسد. به این دسته از کاربران توصیه میشود برای انتخاب گوشی مناسب خود پیش از هر چیز به این موارد توجه کنند:
- وزن سبک و خوشدست بودن
- ابعاد نمایشگر در کنار ویژگیهایی چون نرخ بروزرسانی تصویر، وضوح، روشنایی و نرخ نمونهبرداری لمسی(سرعت واکنش لمس صفحه نمایش نسبت به سرعت حرکت انگشتان شما)
- حجم حافظهی رم( که معمولا باید از ظرفیت حداقلی ۸ گیگابایت بهرهمند باشد)
- ثبات عملکرد و سرعت پردازندههای مرکزی و گرافیکی
- بهرهمندی از اسپیکرهای استریو
- سیستم خنککنندگی مناسب همراه با عملکرد بهینه حین استفادههای طولانیمدت
- باتری قوی با تابآوری شارژ طولانی مدت
شرکت شیائومی از جمله برندهاییست که در زمینهی گیمینگ هم دست به تولید گوشیهای گیمینگ حرفهای( همچون سری Black Shark) زده و هم سریهای میانردهاش میتوانند توقعات نسبی گیمرهایی با قدرت خرید پایین را برآورده نمایند. در این مقاله قصد داریم تا کاربرانی که خواهان صرف هزینهی گزاف برای خرید گوشی مناسب گیمینگ نیستند و صرفا جهت سرگرم شدن چند ساعته (نه استریمینگ و گیمینگ حرفهای) دست به خرید گوشی میزنند را با چند مورد از بهترین گوشیهای شیائومی مناسب گیم تا بازهی قیمتی ۱۵ میلیون تومان آشنا کنیم.
بیشتر بخوانید:
بهترین گوشیهای گیمینگ ارزان قیمت در سال ۲۰۲۴
بهترین گوشی گیمینگ شیائومی تا ۱۰ میلیون تومان
Poco M5s 4G
هر چند که در آستانهی ورود به سال ۲۰۲۵ میلادی میتوان رد غبار کهنگی را روی این گوشی اقتصادی شیائومی به وضوح مشاهده کرد اما در این بازهی قیمتی بیشک این محصول از خانوادهی Poco همچنان حرفهایی برای گفتن دارد. ابتدا نگاهی میاندازیم به مشخصات این محصول اقتصادی شیائومی:
- سال ساخت : ۲۰۲۲
- وزن : ۱۷۸.۸ گرم
- بدنه : فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک / دارای استاندارد IP53 جهت مقاومت برابر نفوذ قطرات آب و ذرات غبار
- نمایشگر : ۶.۴۳ اینچی AMOLED / نرخ بروزرسانی تصویر ۶۰ هرتز / حداکثر روشنایی ۱۱۰۰ نیت / وضوح ۱۰۸۰x۲۴۰۰ پیکسل / محافظ Gorilla Glass 3
- باتری : ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت / پشتیبانی از شارژر سریع ۳۳ وات / شارژ ۱۰۰-۰ درصدی در ۸۵ دقیقه
- اسپیکر : دو اسپیکر استریو
- سیستمعامل و رابطکاربری : اندروید ۱۲ و MIUI 13
- پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی : Mediatek MT6785V/CD Helio G95 (12nm) / Mali-G76 MC4
- دوربینها : ۴گانه / اصلی ۶۴ مگاپیکسل / اولتراواید ۸ مگاپیکسل / ماکرو ۲ مگاپیکسل / تشخیص عمق ۲ مگاپیکسل / سلفی ۱۳ مگاپیکسل
- کانفیگ پیشنهادی مناسب گیمینگ( رم/حافظه داخلی): ۲۵۶/۸ گیگابایت
این گوشی سبک از نرخ پاسخدهی مناسبی در صفحه نمایش خود برخوردار است که موجب می شود تا حین انجام گیم نگرانیای بابت تاخیر در واکنش آن به سرعت عمل لمس انگشتانتان نداشته باشید. بهرهمندی Poco M5s از سختافزار قدیمی شاید در نگاه اول موجب حذف آن از گزینههای خریدتان گردد ولی تراشهی مرکزی و پردازندهی گرافیکی این محصول اقتصادی میتوانند بازیهای آنلاین محبوبی چون Call Of Duty و PUBG را با تنظیمات گرافیکی متوسط و متوسط نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه برایتان اجرا نمایند. به لحاظ کنترل دمای بدنهی گوشی، این محصول خانوادهی پوکو وضعیت قابل قبولی دارد و طی فرآیندهای پردازشی سنگین و طولانی مدت افت نه چندان محسوس فریم ریت در کنار بیشینه دمای حدودا ۴۷ درجه سانتیگرادی هستیم. حضور جک ۳.۵ میلیمتری در این گوشی باعث شده تا برای استفاده از اسپیکرهای استریوی آن در کنار هدفونهای بلوتوثی امکان استفاده از هدفونهای سیمدار را نیز داشته باشید. لازم به ذکر است که در رابط کاربری این گوشی شیائومی می توانید با استفاده از تنظیمات موجود در گزینهی Game Turbo تجربهی گیمینگ خود را بهبود ببخشید و از امکاناتی چون Screen Record و توقف ارسال نوتیفها استفاده نمایید.
انتخاب جایگزین
Redmi 13C 4G / Poco C65 4G
اصلا لازم نیست گیج بشوید! از جمله سیاستهای شرکت شیائومی در عرضهی گوشیهایش این است که با توجه به کشور مقصد جهت فروش محصول، نامگذاری یک گوشی در هر کشور ممکن است متفاوت باشد. این میانردهی شیائومی از جمله محصولاتیست که با بازهی قیمتی کمتر از ۱۰ میلیون تومانی خود امکان تجربهی گیمینگ مناسبی را فراهم مینماید. اول از همه سراغ مشخصات این گوشی میرویم:
- سال ساخت : ۲۰۲۳
- وزن : ۱۹۲ گرم
- بدنه : فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک
- نمایشگر : ۶.۷۴ اینچی IPS LCD / نرخ بروزرسانی تصویر ۹۰ هرتز / حداکثر روشنایی ۶۰۰ نیت / وضوح ۷۲۰x۱۶۰۰ پیکسل / محافظ Gorilla Glass
- باتری : ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت / پشتیبانی از شارژر ۱۸ وات / شارژ ۱۰۰-۰ درصدی در ۱۳۰ دقیقه / تابآوری شارژ ۵:۳۰ ساعتی حین انجام گیم
- اسپیکر : تک اسپیکر
- سیستمعامل و رابطکاربری : اندروید ۱۳ و MIUI 14 مختص پوکو
- پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی : Mediatek MT6769Z Helio G85 (12nm) / Mali-G52 MC2
- دوربینها : ۲گانه / اصلی ۵۰ مگاپیکسل / ماکرو ۲ مگاپیکسل / سلفی ۸ مگاپیکسل
- کانفیگ پیشنهادی مناسب گیمینگ( رم/حافظه داخلی): ۲۵۶/۸ گیگابایت
هر چند Poco C65 از نظر مواردی چون وضوح و روشنایی نمایشگر نسبت به مدل پیشتر ذکر شدهی M5s ضعیفتر به نظر میرسد اما حضور تراشهی Helio G85 در بطن سختافزاری این گوشی موجب شده تا در قیاس با مدل جدیدتری چون Poco C75 شاهد عملکردی به مراتب بهینهتر در اجرای بازیها باشیم؛ به عنوان مثال شما میتوانید بازیهایی چون Genshin Impact یا Call Of Duty را با تنظیمات گرافیکی پایین و نرخ فریم حدودا ۴۰ اجرا کنید که در کنار حساسیت مناسب حسگرهای تشخیص لمس انگشتان، تجربهی گیمینگ قابل قبولی را برایتان رقم میزند. سیستم خنککنندهی این گوشی میتواند حین اجرای طولانی مدت گیم، حداکثر دمای بدنه را روی ۴۵ درجه سانتیگراد و عملکرد پردازشی را با کمترین افت فریم ممکنه حفظ نماید. با توجه به تک اسپیکر بودن Poco C65 بهتر است که برای تجربهی صوتی بهتر بازیهای محبوبتان از اتصال هدفون به گوشی از طریق سیم یا بلوتوث استفاده کنید.
بهترین گوشی گیمینگ شیائومی تا ۱۵ میلیون تومان
Poco M6 Pro 4G
این شما و بهترین گوشی گیمینگ مقرون به صرفهی شیائومی؛ Poco M6 Pro. این میانردهی جذاب کلکسیونی از امکانات خوب جهت تجربهی گیمینگ بهینه را در خود جای داده است: از صفحه نمایش شفاف و با کیفیتش گرفته تا باتری بادوام و پردازندهی قوی. پیش از هر چیز مروری بر مشخصات این محصول جذاب خواهیم داشت:
- سال ساخت : ۲۰۲۴
- وزن : ۱۷۹ گرم
- بدنه : فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک / دارای استاندارد IP54 جهت مقاومت برابر نفوذ قطرات آب و ذرات غبار
- نمایشگر : ۶.۶۷ اینچی AMOLED / نرخ بروزرسانی تصویر ۱۲۰ هرتز / حداکثر روشنایی ۱۳۰۰ نیت / وضوح ۱۰۸۰x۲۴۰۰ پیکسل / محافظ Gorilla Glass 5
- باتری : ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت / پشتیبانی از شارژر سریع ۶۷ وات / شارژ ۱۰۰-۰ درصدی در ۵۰ دقیقه / تابآوری شارژ ۶:۵۰ ساعتی حین انجام گیم
- اسپیکر : دو اسپیکر استریو
- سیستمعامل و رابطکاربری : اندروید ۱۳ و MIUI 14 / با قابلیت ارتقا به اندروید ۱۴ و HyperOS
- پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی : Mediatek Helio G99 Ultra / Mali-G57 MC2
- دوربینها : ۳گانه / اصلی ۶۴ مگاپیکسل / اولتراواید ۸ مگاپیکسل / ماکرو ۲ مگاپیکسل / سلفی ۱۶ مگاپیکسل
- کانفیگ پیشنهادی مناسب گیمینگ( رم/حافظه داخلی): ۲۵۶/۸ گیگابایت و ۵۱۲/۱۲ گیگابایت
این عضو خانوادهی M از سری Poco به نمایشگری چشمنواز و شفاف مجهز است که با نرخ نمونهبرداری لمسی بالای خود میتواند به راحتی شما را غرق در دنیای گیمهای مورد علاقهتان نماید. حضور پردازندهی مرکزی Helio G99 که توسط باتری قوی ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی پشتیبانی میگردد موجب شده تا امکان اجرای بازیهایی چون Call Of Duty و PUBG با تنظیمات گرافیکی متوسط و نرخ ۴۰ فریم بر ثانیه بدون ذرهای لگ و افت فریم برایتان مهیا گردد. از جمله سایر مزیتهای این محصول باید به نهایت گرم شدن ۳۸ درجه سانتیگرادی آن طی انجام بازیها در کنار پایداری عملکرد ۹۵ درصدی پردازندهی مرکزی و ۹۸ درصدی پردازندهی گرافیکی اشاره کرد؛ پس نه نگران داغ شدن بدنه باشید و نه دلواپس کاهش سرعت بازی در تجربههای چندین ساعته. اسپیکرهای استریوی Poco M6 Pro از قابلیت Dolbt Atmus بهره میبرند تا مکمل خوبی برای حظ سمعی و بصریتان از بازیها باشند.
بیشتر بخوانید:
بهترین گوشیهای گیمینگ سامسونگ در سال ۲۰۲۴ - برترین مدلهای گلکسی برای بازی
انتخابهای جایگزین
Redmi Note 13 4G
نوبتی هم که باشد نوبت می رسد به خانوادهی پر جمعیت Redmi Note 13 شیائومی؛ خانوادهای مشتمل بر ۷ گوشی مختلف که طیف گستردهای از میانردههای اقتصادی تا قاتل پرچمدار را در خود جای داده است. یکی از مدلهای پایهی این خانواده که عملکردی فراتر از برچسب قیمتی نسبتا پایین خود به نمایش گذاشته همین Note 13 4G میباشد. کافیست نگاهی به مشخصات این محصول در پایین بیاندازید تا متوجه منظور ما شوید:
- سال ساخت : ۲۰۲۴
- وزن : ۱۸۸.۵ گرم
- بدنه : فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک / دارای استاندارد IP54 جهت مقاومت برابر نفوذ قطرات آب و ذرات غبار
- نمایشگر : ۶.۶۷ اینچی AMOLED / نرخ بروزرسانی تصویر ۱۲۰ هرتز / حداکثر روشنایی ۱۸۰۰ نیت / وضوح ۱۰۸۰x۲۴۰۰ پیکسل / محافظ Gorilla Glass 3
- باتری : ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت / پشتیبانی از شارژر سریع ۳۳ وات / شارژ ۱۰۰-۰ درصدی در ۷۰ دقیقه / تابآوری شارژ ۷:۲۰ ساعتی حین انجام گیم
- اسپیکر : دو اسپیکر استریو
- سیستمعامل و رابطکاربری : اندروید ۱۳ و MIUI 14 / با قابلیت ارتقا تا اندروید ۱۶ و HyperOS
- پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی : Qualcomm SM6225 Snapdragon 685 (6nm) / Adreno 610
- دوربینها : ۳گانه / اصلی ۱۰۸ مگاپیکسل / اولتراواید ۸ مگاپیکسل / ماکرو ۲ مگاپیکسل / سلفی ۱۶ مگاپیکسل
- کانفیگ پیشنهادی مناسب گیمینگ( رم/حافظه داخلی): ۱۲۸/۸ گیگابایت و ۲۵۶/۸ گیگابایت و ۵۱۲/۸ گیگابایت
سرعت بالای پاسخگویی به تعداد دفعات لمس ، تراکم پیکسلی ۳۹۵ppi، امکان سوئیچ کردن نرخ بروزرسانی تصویر بین دو حالت استاندارد و بیشینه و حاشیههای کمتر اطراف نمایشگر Redmi Note 13 نسبت به نسل قبلیاش همگی بیانگر مواجههی گیمرها با صفحه نمایشی متناسب با نیازهایشان است. تراشهی ۶ نانومتری Snapdragon 685 هم با وجود قدیمی بودنش اما در مصرف شارژ باتری گوشی بسیار بهینه عمل مینماید. این تراشه با همراهی پردازندهی گرافیکی Adreno 610 میتوانند در اجرای نسبتا روان اکثر آنلاین گیمهای پر طرفدار این روزها موفق ظاهر شوند؛ به عنوان مثال Call Of Duty با گرافیک Very High و نرخ فریم Medium ، بازی Modern Combat 5 با نرخ فریم ۵۰ و گرافیک بالا و بازی ریسینگ Asphalt 9 با تنظیمات گرافیکی High بدون هیچ لگ و افت فریم قابل ملاحظهای اجرا میگردند. حداکثر دمای بدنهی این محصول در کارکردهای طولانی به ۴۱ درجه سانتیگراد میرسد که چندان آزاردهنده نمیباشد. همچون Poco M6 Pro اسپیکرهای استریوی خوبی در این گوشی نیز تعبیه شدهاند که با اتصال هدفون خود میتوانید لذت ماجراجویی در میدانهای نبرد بزرگ را برایتان دو چندان نمایند.
Redmi Note 12S
این گوشی سبک و خوشدست گرچه به لحاظ ظاهری سنخیت چندانی با شمایل پریمیوم سایر میان ردههای جدیدتر شیائومی ندارد اما به لحاظ کارکردش در اجرای بازیها میتواند جزو گزینههای ارزان قیمت خریدتان بحساب آید. پیش از بررسی مزایای این محصول برای گیمرهای دارای محدودیت بودجه، نگاهی مختصر به مشخصات آن خواهیم داشت:
- سال ساخت : ۲۰۲۳
- وزن : ۱۷۶ گرم
- بدنه : فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک
- نمایشگر : ۶.۴۳ اینچی AMOLED / نرخ بروزرسانی تصویر ۹۰ هرتز / حداکثر روشنایی ۱۰۰۰ نیت / وضوح ۱۰۸۰x۲۴۰۰ پیکسل
- باتری : ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت / پشتیبانی از شارژر ۳۳ وات / شارژ ۱۰۰-۰ درصدی در ۱۰۵ دقیقه / تابآوری شارژ ۶ ساعتی حین انجام گیم
- اسپیکر : دو اسپیکر استریو
- سیستمعامل و رابطکاربری : اندروید ۱۳ و MIUI 14
- پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی : Mediatek MT6781 Helio G96 (12nm) / Mali-G57 MC2
- دوربینها : ۳گانه / اصلی ۱۰۸ مگاپیکسل / اولتراواید ۸ مگاپیکسل / ماکرو ۲ مگاپیکسل / سلفی ۱۶ مگاپیکسل
- کانفیگ پیشنهادی مناسب گیمینگ( رم/حافظه داخلی): ۲۵۶/۸ گیگابایت
ابتدا از نمایشگر Redmi Note 12S شروع میکنیم که با توجه به روشنایی، وضوح و نرخ بروزرسانی تصویر مناسبش در نمایش صحنههای نبرد بازیهای اکشن و مملو از انیمیشن سربلند بیرون میآید. ترکیب سختافزاری موجود در این گوشی توانایی ارائهی بازی Call Of Duty را با گرافیک Medium و نرخ ۴۰ فریم بر ثانیه یا بازی PUBG را با تنظیمات گرافیکی Balanced و نرخ ۴۰ فریم بر ثانیه دارند؛ ضمن اینکه حین انجام این بازیها شاهد کاهش ۲۰-۱۵٪ شارژ باتری و بیشینه دمای بدنهی ۴۲ درجه سانتیگرادی طی یکساعت خواهید بود. سیستم خنک کنندهی Redmi Note 12S برای کاهش دمای بدنهی خود طی اجرای طولانی مدت بازیها مجبور است ثبات پایداری عملکردش را قربانی نماید؛ امری که به بروز اندک لگهایی در حین بازی میانجامد. بهرهمندی از اسپیکرهای استریو در کنار طول عمر مناسب باتری از جمله سایر عللی هستند که میتوانند شما را برای خرید این محصول ترغیب نمایند.
جمعبندی
طی این نوشتار ابتدا به مرور مواردی که یک موبایل گیمر حین خرید گوشی گیمینگ احتیاج به اطلاع از آنها دارد، پرداختیم؛ سپس بهترین گوشیهای گیمینگ شیائومی در بازه ی قیمتی کمتر از ۱۵ میلیون تومان را معرفی نمودیم تا راهنمای مفیدی برای آن دسته از موبایل گیمرهایی باشیم که دارای محدودیت بودجه هستند.
شماره موبایلتان را برای ورود یا ثبتنام وارد کنید
نظرات کاربران
تعداد کامنتها: ۰