۱۰۰ هزار تومان تخفیف اولین سفارش روی همه‌ی سبدهای خرید! کد تخفیف: VERTUOFF

بهترین گوشی‌های شیائومی به لحاظ باتری

امروزه با توجه به دخیل بودن گوشی‌های هوشمند در اکثر ابعاد زندگی روزمره‌ی ما، استفاده‌ی روزانه‌ از آن تبدیل به عادتی مهم و روتین برایمان شده است. از ویژگی‌های مهم برای دارندگان گوشی هوشمند که در کاربری روزانه اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد، طول عمر باتری و مدت زمان تقریبی شارژ باتری می‌باشد. تاب‌‌آوری شارژ باتری گوشی حین استفاده‌ی روزمره و امکان شارژ سریع آن در محیط‌هایی مثل محل کار از جمله مواردی‌ست که می‌تواند تبدیل به دغدغه‌ی هر کاربری تبدیل بگردد. شرکت شیائومی که یکی از سه قطب اصلی تولید گوشی‌های هوشمند در بازار جهانی محسوب می‌گردد، در محصولات خود عمدتا باتری‌های با کیفیت و حجیم را تعبیه می‌کند و شارژرهای متناسب با آن هم در جعبه‌ی آنها قرار می‌دهد تا نیازی به صرف هزینه‌ی اضافی جهت خرید آداپتور شارژ جداگانه، نداشته باشید. ما در این مقاله قصد داریم تا ابتدا مختصری از عوامل موثر بر مصرف شارژ باتری گوشی‌ را مرور کرده و سپس به معرفی ۸ مورد از بهترین گوشی‌های شیائومی به لحاظ باتری می‌پردازیم.

عوامل موثر بر مصرف شارژ باتری گوشی

نمایشگر

مهم‌ترین بخش در پیکره‌ی یک گوشی هوشمند که تاثیر مستقیمی بر باتری آن دارد را باید نمایشگر آن دانست. هر نمایشگر حاوی چهار ویژگی است که ارتباط مستقیمی با مصرف شارژ باتری دارند که عبارتند از:

  • سایز نمایشگر: ‌طبعا هر چه اندازه‌ی نمایشگر بزرگ‌تر باشد، انرژی بیشتری برای روشن کردن کل آن از باتری گرفته می‌شود و شاهد استفاده از باتری‌های حجیم‌تر در گوشی‌هایی با سایز نمایشگر بزرگ‌تر هستیم.
  • وضوح نمایشگر: در صفحه نمایش‌های دارای وضوح بالا و چشم‌نواز جهت ارائه‌ی پیکسل‌های اضافه‌تر تصویر به شما، شارژ بیشتری از باتری گوشی‌تان مورد نیاز است.
  • روشنایی نمایشگر: بالطبع شما با افزایش روشنایی نمایشگر خود به منظور مشاهده‌ی واضح‌تر تصاویر و متون، باتری شما مجبور به استفاده از شارژ بیشتری است.
  • نرخ بروزرسانی نمایشگر: نرخ بروزرسانی یعنی تعداد دفعاتی که نمایشگر شما طی هر ثانیه Refresh می‌شود و با واحد هرتز اندازه‌گیری می‌گردد؛ در گوشی‌های جدید شاهد نرخ بروزرسانی ۹۰ هرتز به بالا هستیم که این قابلیت مستلزم صرف انرژی دوچندان از باتری شماست.

اندازه‌ی باتری

باتری شیائومی

 

مدت زمانی که طول می‌کشد تا شارژ باتری‌تان از ۱۰۰ درصد به صفر برسد مستقیما با اندازه‌ی باتری شما در ارتباط است. اندازه‌ی باتری را با واحد میلی آمپر بر ثانیه می‌سنجند و هر چه مقدار آن بالاتر باشد، می‌توانید شاهد دوام آوردن بیشتر شارژ گوشی‌تان طی کاربری‌های روزانه باشید.

اتصالات

در صورتی که گزینه‌های اتصالاتی رایجی چون اینترنت سیم‌کارت، بلوتوث، Wi-Fi و موقعیت‌یاب در گوشی‌تان فعال باشند، حتی در صورت عدم استفاده از آنها شاهد فعالیت در پس‌زمینه‌ی آنها و در نتیجه کم شدن شارژ باتری خود خواهید بود؛ به عنوان مثال در صورت روشن بودن گزینه‌ی Wi-Fi در محیط‌های خارج از منزل و فضای کار، شاهد تلاش گوشی برای یافتن و اتصال به نزدیک‌ترین مودم هستید که انرژی زیادی را از باتری‌تان مطالبه می‌کند.

تراشه‌ی پردازنده‌ی مرکزی

این گزینه به دلیل‌ فعالیت مستمر خود جهت انجام تمام عملکردهای گوشی، یکی دیگر از عوامل مهم به حساب می‌آید. پردازنده‌ی گوشی‌های جدید ابعاد کوچکتری دارند( با واحد نانومتر سنجیده می‌گردند) و به دلیل عملکرد بهینه‌تری که نسبت به همتایان قدیمی‌تر خود دارند شاهد کاهش داغ شدن بیش از حد و مصرف انرژی بیهوده در آنها هستیم.

دوربین

به دلیل آنکه دوربین‌ گوشی‌های هوشمند یک افزونه‌ی سخت‌افزاری به حساب می‌آید بالطبع جهت کارکردش نیازمند مصرف انرژی بیشتر باتری است؛ به خصوص که در پرچمداران جدید شاهد قابلیت‌هایی چون تغییر اندازه‌ی دیافراگم دوربین اصلی هستیم که شدیدا در کاهش شارژ تاثیرگذارند.

دما و سن

باتری‌ها از واکنش های شیمیایی جهت ذخیره و مصرف‌ انرژی، استفاده می‌کنند و می‌دانیم که واکنش‌های شیمیایی نمی‌توانند تا زمان نامحدود صورت پذیرند؛ در نتیجه با هر بار شارژ باتری و استفاده از آن، شاهد کم شدن عمر آن هستیم. استفاده از عملکردهای پردازشی سنگین مستمر در گوشی منجر به افزایش دمای باتری می‌شود که در دراز مدت برای طول عمر باتری، مضر است. همچنین قرار دادن طولانی مدت گوشی در محیط‌های خیلی گرم مثل خودرو در فصل تابستان و زیر نور مستقیم خورشید یا بالعکس در فضاهای بسیار سرد مثل کنار پنجره در فصل زمستان، از جمله کاهندگان طول عمر باتری هستند.

اپلیکیشن‌ها

اپلیکشین‌هایی مثل GPS، دوربین، بازی(به دلیل استفاده‌ی توامان از پردازنده و نمایشگر) و آنهایی که نیازمند تبادل حجم دیتای زیادی هستند، به راحتی می‌توانند باتری‌تان را در زمان کوتاهی به پایان برسانند. لازم به ذکر است که هنگام خاموش بودن نمایشگر گوشی‌تان اپلیکیشن‌هایی مثل پخش‌کننده‌ی موسیقی و پادکست در صورتی که فراموش کنید غیرفعالشان نمایید، به راحتی فعالیت خود را تا تمام شدن آخرین ذره از شارژتان ادامه می‌دهند.

سیستم عامل و عملکردهای پس‌زمینه

هر چند که تمامی سیستم‌عامل‌های جدید به دلیل بهره‌مندی از ویژگی‌های کنترل مصرف شارژ و کنترل استفاده از اپلیکیشن‌ها، بسیار بهینه‌تر از قبل شده‌اند اما همچنان در گوشی‌های قدیمی‌تر شاهد تاثیر عملکرد سیستم‌عامل بر مصرف شارژ هستیم. عملکرد‌های پس‌زمینه همچون اپلیکیشن اعلام وضعیت جوی به دلیل آنکه عملکردی بی‌وقفه در بروزرسانی اطلاعات خود دارند و همزمان هم از دیتای اینترنتان هم بهره می‌برند، جزو عوامل در سایه‌ای هستند که شاید کمتر به آنها به عنوان مصرف‌کننده‌ی شارژ توجه کنید.

نحوه‌ی شارژ کردن

باتری شیائومی

 

شاید باورتان نشود ولی شارژ ۱۰۰ درصدی مداوم گوشی‌تان هم می‌تواند بر طول عمر باتری‌تان موثر باشد و توصیه شده برخی مواقع حین رسیدن به ۸۰ درصد آن را از شارژر جدا کنید؛ همچنین نباید اجازه دهید تا شارژ گوشی‌تان هربار به صفر برسد تا به فکر اتصالش به آداپتور بیفتید. مواردی چون استفاده از شارژرهایی غیر از شارژر اصلی گوشی و استفاده‌ی مدداوم از شارژرهای سریع را هم بد نیست مدنظر قرار دهید تا باتری آسیب نبیند.

شما می‌توانید با استفاده از Powe Saving Mode ، تنظیم دستی روشنایی نمایشگر و Lock Screen، غیرفعالسازی لوکیشن و اینترنت سیم‌کارت یا Wi-Fi، غیرفعالسازی اپلیکیشن‌های پس‌زمینه و ... در منوی تنظیمات گوشی هوشمندتان، به راحتی شاهد تاب‌آوری شارژ بهینه‌تری از باتری‌تان باشید. اکنون به معرفی و مقایسه‌ی ۸ مورد از بهترین گوشی‌های شیائومی طی دو سال اخیر به لحاظ عملکرد باتری‌شان می‌پردازیم.

 

مقایسه بهترین گوشی‌های شیائومی به لحاظ باتری

 

مقایسه‌ی مشخصات گوشی‌های شیائومی

*علت بازه‌ی قیمتی زیاد، تفاوت میزان رم و حافظه‌ی داخلی مدل‌های مختلف است.

 

جمع‌بندی

در این مقاله ابتدا مروری داشتیم بر عوامل موثر بر مصرف شارژ باتری در گوشی‌های هوشمند و سپس ۸ مورد از بهترین گوشی‌های شرکت شیائومی را به لحاظ باتری در دو جدول جداگانه مقایسه کردیم تا حین خرید محصولات این شرکت چینی، ویژگی مهمی مثل قدرت و کیفیت باتری آن را هم مد‌نظر قرار دهید.

نظرات کاربران

تعداد کامنت‌ها: ۰

برای درج نظر وارد حساب کاربری شوید. ورود به حساب کاربری
empty comment