سفارش‌های پستی‌ای که تا تاریخ 10 تا 15 فروردین ثبت شوند در روز 16 فروردین ارسال خواهند شد.
بهترین گوشی‌های شیائومی از نظر دوربین برای عکاسی، فیلم‌برداری و تولید محتوا

یکی از قابلیت‌هایی که در سال‌های اخیر شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند جهت جلب رضایت کاربرانشان به آن اهمیت ویژه‌ای داده‌اند کیفیت دوربین محصولاتشان است؛ فاکتوری که به خصوص در میان اکثر کاربران ایرانی در صدر دلایل انتخاب یک گوشی هوشمند به شمار می‌آید. البته که نباید کاربری‌های اصلی این گجت را فراموش کرد و حین خریدش باید عوامل موثری چون قدرت پردازنده، میزان حافظه رم، وضوح نمایشگر و رابط کاربری را هم مدنظر قرار داد. شرکت چینی شیائومی با علم به این خواسته‌ی کاربران و جهت عقب نماندن از عرصه‌ی رقابت با حریفانی چون اپل و سامسونگ، در سال ۲۰۲۲ رویکرد جالبی اتخاذ نمود که چیزی نبود جز امضای قرارداد همکاری با شرکت افسانه‌ای لایکا؛ غول قدرتمند آلمانی که در صنعت ساخت دوربین‌ و لنزهای عکاسی زبانزد عام و خاص است. طی این قرارداد تاریخی تصمیم برآن شد که زین پس در تولید اکثر دوربین گوشی‌های هوشمند شیائومی، تیمی ۲۵ نفره از شرکت لایکا همکاری و نظارتی مستقیم داشته باشند. این تفاهم دو جانبه که برخی آن را ابزار تبلیغاتی چینی‌ها جهت جلب حداکثری کاربران به سمت محصولات خود می‌پندارند، باعث شده تا ارزش خرید پرچمداران و میان‌رده‌های شیائومی طی دو سال اخیر نسبت به رقبا بیش از پیش گردد. در این مقاله قصد داریم ابتدا مروری مختصر بر انواع دوربین‌های بکار رفته در گوشی‌های هوشمند کنونی داشته باشیم و سپس بهترین گوشی‌های شیائومی به لحاظ کیفیت دوربین را که طی دو سال اخیر روانه‌ی بازار شده‌اند، معرفی نماییم.

انواع دوربین در گوشی‌های موبایل

هر کدام از دوربین‌های تعبیه شده در پشت گوشی‌های هوشمند کنونی، ویژگی خاصی را جهت عکاسی و فیلمبرداری در اختیار کاربر قرار می‌دهند. این دوربین‌ها با توجه به طراحی بدنه‌ی پشت گوشی در یک قاب مخصوص که آن را ماژول می‌نامند، جای می‌گیرند. حال به معرفی ۷ نوع از دوربین‌های استفاده شده در گوشی‌های هوشمند و گوشی‌های شیائومی می‌پردازیم؛ شایان ذکر است که بصورت کلی گوشی‌ها معمولا تنها مجهز به برخی از این دوربین‌ها هستند.

شیائومی ۱۴ اولترا همراه با کیت عکاسی

  • دوربین اصلی(Wide): بیشترین وضوح تصویر و پوشش‌دهی زاویه‌ی دید گسترده را حین عکسبرداری برایتان مهیا می‌کند و معمولا مجهز به لرزشگیر و فوکوس خودکار هستند.
  • دوربین اولتراواید(Ultra Wide): با پوشش‌دهی زاویه‌ی گسترده‌تر نسبت به دوربین اصلی، جهت عکسبرداری از مناظر با عمق وسیع کاربرد دارند.
  • دوربین ماکرو(Macro): جهت عکسبرداری با جزئیات دقیق از سوژه‌های کوچک بکار می‌رود و باید دوربین را در فاصله‌ی نزدیک به سوژه قرار دهید.
  • دوربین تله‌فوتو(Telephoto): با توانایی زوم بالای خود امکان عکسبرداری از سوژه‌هایی با فاصله‌ی دور را می‌دهد.
  • دوربین پریسکوپ(Periscope): با توانایی زوم تا ۱۰ برابر بیش‌تر از تله‌فوتو، امکان عکسبرداری از سوژه‌های خیلی دور را می‌دهد.
  • دوربین مونوکروم(Monochrome): قابلیت عکاسی تک‌رنگ با کنتراست بسیار بالا را فراهم می‌نماید.
  • حسگر تشخیص عمق(ToF or Depth Sensor): در عکسبرداری حالت پرتره به منظور تفکیک سوژه از پس‌زمینه بکار می‌رود.

بیشتر بخوانید:
معرفی بهترین گوشی‌های شیائومی


معرفی بهترین گوشی‌های شیائومی به لحاظ دوربین

شیائومی Redmi Note 13 Pro Plus

شیائومی Redmi Note 13 pro plus

این محصول که در سپتامبر سال ۲۰۲۳ میلادی عرضه شده‌است، ارزان‌ترین گزینه‌ی پیشنهادی ما میان محصولات حاوی دوربین با کیفیت شرکت شیائومی‌ست. این گوشی هوشمند میان‌رده از این چهار دوربین بهره می‌برد:

۱) دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی Samsung ISOCELL HP3/ مجهز به لرزشگیر اپتیکال(OIS) و فناوری تشخیص فاز چند جهتی(Multi-directional PDAF)/ فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه : عکسبرداری با دوربین اصلی این گوشی در نور روز به شما تصاویری با جزئیات تفکیک شده، کنتراست بالا، رنگ‌های زنده و فاقد هرگونه نویزی را ارائه می‌دهد؛ ضمن اینکه از دامنه‌ی پویایی(Dynamic Range که همان تفاوت مقدار روشنایی بین تاریک‌ترین نقاط و روشن‌ترین نواحی تصویر که حاوی جزئیات قابل تشخیص باشد) مناسبی زیر نور آفتاب بهره می‌برد. در زوم ۱۰۰ درصدی نمی‌توان توقع خروجی تصویر با جزئیات و واضحی را از این محصول داشته باشیم که با توجه به بازه‌ی قیمتی‌اش، قابل اغماض است.

۲) دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی Sony IMX336/ فیلمبرداری با کیفیت 1080p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه: تصاویری که با این دوربین ثبت می‌کنید از نظر جزئیات و رنگ، در حد توقع ظاهر می‌شوند ولی نوردهی زیاد آنها را باید نقطه ضعف اصلی‌اش دانست.

۳) دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی OmniVision OV02B/فیلمبرداری با کیفیت 720p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه: این دوربین همچون سایر دوربین‌های ماکروی تعبیه شده در گوشی‌های میان‌رده‌ی شیائومی، چندان قوی نیست ولی می‌توان برای عکسبرداری‌های متداول جهت استفاده در شبکه‌های اجتماعی روی آن حساب کرد.

۴) دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی Quad-Bayer OmniVision 16A1Q/ فیلمبرداری با کیفیت 1080p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه: این دوربین سلفی فاقد ویژگی فوکوس خودکار است ولی امکان ثبت تصاویر سلفی با تفکیک مناسب نسبت یه پس‌زمینه را داراست.

این میان‌رده‌ی ۱۹۹ گرمی از استاندارد IP68 بهره می‌برد که مصونیتی عالی در برابر نفوذ غبار و آب ایجاد می‌نماید. نمایشگر ۶.۶۷ اینچی آن توسط Gorilla Glass Victus محافظت می‌گردد و دارای نرخ بروزرسانی تصویر ۱۲۰ هرتز در کنار حداکثر روشنایی تصویر ۱۸۰۰ نیتی‌ست. با بهره‌مندی از پردازنده‌ی ۴ نانومتری Mediatek Dimensity 7200 Ultra ، خیالتان بابت اجرای روان برنامه‌ها و بازی‌های آنلاین با تنظیمات گرافیکی متوسط، راحت است. این گوشی دارای رابط کاربری MIUI14(با قابلیت ارتقا به Hyper OS) مبتنی بر اندروید ۱۳ است که امکان بروزرسانی سه ساله‌ی نرم‌افزاری و چهارساله‌ی امنیتی را دارد. باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی توسط شارژر ۱۲۰ واتی خود و فعالسازی قابلیت Boost Charge قادر است طی نیم ساعت، گوشی‌تان را ۱۰۰ درصد شارژ کند؛ گرچه که تنها حدود ۱۰:۳۰ ساعت قادر به نگهداری شارژش در خلال امور روزمره‌ست و پاشنه آشیل این میان‌رده به حساب می‌آید.

شیائومی Redmi Note 14 Pro Plus

بهترین گوشی تا ۳۰ میلیون در بازار چیست؟ (اسفند ۱۴۰۳)

این عضو از خانواده جدید ردمی نوت ۱۴ بهترین دوربین را از آن خود کرده‌است. گوشی Redmi Note 14 Pro Plus درست مانند نسل قبل خود از دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی استفاده می‌کند و به جز سلفی، چینش دوربین‌هایش تغییر نکرده‌است:

دوربین اصلی: وضوح ۲۰۰ مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/1.7، فوکوس خودکار چندجهته multi-directional PDAF، لرزشگیر اپتیکال OIS، قابلیت‌های فیلمبرداری 4K@24/30fps, 1080p@30/60/120fps 
این دوربین تصاویری ثبت می‌کند که از نظر جزئیات و واضح بودن بسیار باکیفیت‌اند و رنگ‌ها را نزدیک به رنگ طبیعی نشان می‌دهد. نقطه ضعف اصلی این دوربین در رعایت کنتراست تصاویر و تعادل برقرار کردن بین سایه روشن‌ها و حفظ کردن جزئیات در سایه‌ها یا روشنایی‌های زیاد است. این دوربین در حالت پرتره عکس‌های زیبا و خوش‌رنگ‌ورویی ثبت می‌کند و در پردازش بافت پوست عملکرد قابل‌قبولی دارد.

دوربین اولترا واید: وضوح ۸ مگاپیکسلی، دریچه دیافراگم f/2.2، فوکوس ثابت، قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 1080p@30fps 
رنگ‌وروی عکس‌هایی که با دوربین اولترا واید ثبت می‌شوند، در حد یک گوشی میان‌رده هستند. از همین‌رو شاهد تصاویری قابل‌قبول و باکیفیت هستیم اما جزئیات اشیاء دور خیلی زیاد نیستند و اشیاء نزدیک واضح‌تر به‌نظر می‌رسند.

دوربین ماکرو: وضوح ۲ مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/1.7، کیفیت فیلمبرداری 720p@30fps
دوربین ماکرو از وضوح خیلی بالا برخوردار نیست و فقط ۲ مگاپیکسل است. از آنجایی که قابلیت فوکوس خودکار ندارد هم نمی‌توان انتظاری زیادی از آن داشت.

دوربین سلفی: وضوح ۲۰ مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.4، کیفیت فیلمبرداری 1080p@30/60fps
با اینکه وضوح دوربین سلفی نسبت‌به نسل قبل افزایش یافته‌است، کیفیت تصاویر تغییر چندانی نداشته‌است. وضوح و جزئیات تصاویر سلفی درحد معمولی است و درکل کیفیت قابل‌قبولی دارد اما بهترین دوربین سلفی در این رنج قیمتی نیست.

این میان‌رده بین ۲۰۵ تا ۲۱۰ گرم وزن دارد و از کیفیت ساخت بالایی برخوردار است. نمایشگر باکیفیت آن از نوع AMOLED است و قابلیت‌های تحسین‌برانگیزی چون نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، پشتیبانی از ۶۸ میلیارد رنگ، دالبی ویژن و حداکثر روشنایی ۳۰۰۰ نیت دارد. سیستم‌عامل آن اندروید ۱۴ است که تا ۳ به‌روزرسانی اصلی اندرویدی را دریافت خواهد کرد. منشأ اصلی قدرت این گوشی پردازنده کوالکام اسنپدراگون 7s نسل ۳ است که با فضای ذخیره‌سازی جادار ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی و رم ۸ یا ۱۲ گیگابایتی همراه‌شده‌است. باتری استفاده‌شده در این میان‌رده ۵۱۱۰ میلی‌آمپرساعت ظرفیت دارد و از شارژر ۱۲۰ وات فست شارژ استفاده می‌کند.

شیائومی 14T

گوشی شیائومی ۱۴ تی درحال عکاسی

گوشی 14T قاتل پرچمداری است که دوربین‌هایی باکیفیت را به ارث برده‌است. از نظر مشخصات تفاوت زیادی با نسل قبل، شیائومی 13T، ندارد اما خروجی تصاویر آن جذاب‌تر و باکیفیت‌ترند. مهم‌ترین پیشرفت‌ها افزایش وضوح دوربین سلفی به ۳۲ مگاپیکسل و سنسور جدید و بزرگتر دوربین تله‌فوتو است. دوربین‌های سه‌گانه‌ی اصلی این محصول از لنزها و الگوریتم پردازش تصویر شرکت لایکا استفاده می‌کنند و پیش از اولین مرتبه‌‌ی استفاده از آنها، در برنامه‌ی دوربین باید بین دو حالت Leica Vibrant(حالت پیش فرض) و Leica Authentic(حالت دارای بیشترین دقت رنگ) انتخاب نمایید. دوربین‌های سه‌گانه‌ و سلفی تعبیه شده روی این گوشی عبارتند از:

۱) دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی Sony IMX906/ مجهز به OIS و PDAF(فوکوس خودکار تشخیص فاز)/ فیلمبرداری با کیفیت 4K با نرخ ۲۴/۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه: خروجی تصاویر این گوشی از نسل قبل هم بهتر است و کیفیت بالا را در شرایط مختلف اعم از محیط بیرون یا داخل خانه تضمین می‌کند. این تصاویر با وضوح بالا، رنج داینامیکی گسترده و پر از جزئیات به نمایش درمی‌آیند. دوربین شیائومی 14T عکس خام را از نظر کنتراست و رنگ‌ها بهبود می‌دهد تا تصویر جذاب‌تری حاصل شود. این کیفیت بالا در حالت پرتره هم کاملاً حفظ می‌شود.

۲) دوربین تله‌فوتو ۵۰ مگاپیکسلی Samsung ISOCELL JN1/ مجهز به زوم اپتیکال 2x/ فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه: دوربین تله‌فوتو گوشی 14T شرکت شیائومی را سربلند کرده‌است و عکس‌هایی با وضوح بسیار بالا، جزئیات خیلی خوب و سایه‌‌روشن‌های متعادل ثبت می‌کند که نویز بسیار اندکی دارند. قدرت زوم دو برابری و چهار برابری شیائومی 14T را باید ویژگی متمایزی درنظر گرفت چون برخلاف گوشی‌های هم‌رده حتی زوم چهار برابری هم جزئیات زیاد با وضوح خوب ارائه می‌دهد.

۳) دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی OmniVision OV13B/ فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه: با اینکه کیفیت تصاویر اولترا واید مانند دوربین اصلی محشر نیست، کیفیت آن‌ها نسبت‌به دوربین‌های اولترا واید در گوشی‌های هم‌رده یک سروگردن بهتر است. با اینکه رنگ‌ها کمی حالت مصنوعی پیدا می‌کنند، می‌توان جزئیات خوب، رنج داینامیکی تقریباً گسترده و وضوح خوب را انتظار داشت.

۴) دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی Samsung KD1/ فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه: عکاسی با دوربین سلفی شیائومی 14T تصاویری خلق می‌کند که از نظر کنتراست بسیار قوی، از نظر جزئیات خوب و از نظر وضوح قابل‌قبول هستند.

روی‌هم‌رفته شیائومی 14T مهم‌ترین مشخصه‌های یک پرچمدار را به شما هدیه می‌دهد. نمایشگر امولد ۶.۶۷ اینچ آن تصاویر را با وضوح ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل به نمایش درمی‌آورد که برای تماشای فیلم و سریال دلچسب است. پردازنده به‌کاررفته در این گوشی Mediatek Dimensity 8300 Ultra (4 nm) نام دارد که توان اجرای بازی‌های مطرح و برنامه‌های سنگین را تا حد زیادی برایتان فراهم می‌کند. سیستم‌عامل اندروید ۱۴ با رابط کاربری HyperOS به شیائومی 14T آمده‌اند و خوشبختانه تا ۴ سال به‌روزرسانی اندرویدی و ۵ سال امنیتی به همراه دارند. به‌عنوان نقطه قوتی دیگر، باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی این گوشی با قدرت ۶۷ وات در عرض ۴۵ دقیقه به شارژ کامل می‌رسد.

 


بیشتر بخوانید:
بهترین گوشی‌های شیائومی ازنظر عمر باتری


شیائومی ۱۴

شیائومی ۱۴ با رنگ سبز

پرچمدار کامپکت شیائومی که در ماه نوامبر ۲۰۲۳ توسط شرکت چینی به بازارهای جهانی پای نهاد و شاهد جهش چشمگیری در تمامی قابلیت‌هایش نسبت به سری ۱۳ هستیم. اینبار دوربین‌های سه‌گانه‌ی ساخت شرکت لایکا در قاب مستطیلی مشکی برآمده‌ای جانشانی دارند تا باز هم شاهد طراحی‌ای جدید از این شرکت چینی باشیم. دوربین‌های سه گانه و سلفی این محصول یه شرح زیر هستند:

۱) دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی OmniVision OVX9000 Light Fusion 900/ مجهز به dual pixel PDAF(افزونه‌ای بر قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز که دقت و سرعت را افزایش داده)، Laser AF( قابلیت تشخیص فوکوس لیزری که از نور لیزر جهت تشخیص فاصله‌ی میان دوربین و سوژه بهره برده تا به تصحیح فوکوس بپردازد) و OIS/ فیلمبرداری با کیفیت 8K و نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه و کیفیت 4K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه: این دوربین قوی همه‌ی آن چه از یک پرچمدار انتظار دارید را در یکجا دارد تا شاهد عکس‌هایی واضح و پر جزئیات در کنار دامنه‌ی پویایی وسیع و بازتولید رنگ دقیق در محیط‌هایی با شرایط نوری متغیر باشید. زوم 2x این دوربین هر چند در حد و اندازه‌ی یک پرچمدار نیست اما از کیفیتی مقبول برخوردار است.

۲) دوربین تله‌فوتو ۵۰ مگاپیکسلی Samsung ISOCELL JN1/ مجهز به PDAF، OIS و زوم اپتیکال ۳.2x/ فیلمبرداری با کیفیت 4k و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه: مهم‌ترین مزیت‌های این دوربین را باید پایداری عملکردی بی نقصش در شرایط نوری متفاوت و ارائه‌ی تصاویری عاری از نویز دانست. همچنین این دوربین با بهره از زوم ۳.2x خود می‌تواند در فاصله‌ی نزدیک ۱۰ سانتی‌متری هم فوکوس خود را حفظ نماید تا عکس‌های کلوز‌آپ زیبا و مملو از جزئیات زیبا را با آن خلق کنید.

۳) دوربین اولتراواید ۵۰ مگاپیکسل Samsung ISOCELL JN1/ فیلمبرداری با کیفیت 4k و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه: این دوربین نسبت به اولتراوایدهای تعبیه شده در مدل‌های قبلی، بهینه‌ترین حالت ممکن را دارد و از حداکثر ظرفیت خود در شکل‌دهی به تصاویری چشم‌نواز از مناظر طبیعی و شهری استفاده می‌نماید.

۴) دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی OmniVision OV32B/ فیلمبرداری با کیفیت 4k و نرخ‌های ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه: یکی دیگر از وجه تمایزهای Xiaomi 14 با سایر مدل‌های این شرکت را باید همین دوربین سلفی شگفت انگیز دانست که کیفیت تصاویرش قابل قیاس یا همتایان قبلی نیست و شما را ترغیب می‌کند که به هر بهانه‌ای از آن برای عکسبرداری از خود و اطرافیانتان استفاده کنید.

این محصول جذاب از استاندارد IP68 برای محافظت از نفوذ ذرات گرد و غبار و آب استفاده می‌نماید. صفحه نمایش ۶.۳۶ اینچی این کامپکت مجهز به فناوری LTPO(مخفف اکسید پلی کریستالی دمای پایین) شده تا شاهد کاهش چشمگیر مصرف انرژی در آن باشیم؛ همچنین حضور امکاناتی چون تعدیل نور به روش DC( مناسب برای افرادی که چشمانی حساس دارند)، HDR10 Plus و Dolby Vision در کنار وضوح تصویر محشر ۱۲۰۰×۲۶۷۰ پیکسلی و حداکثر روشنایی ۳۰۰۰ نیتی و محافظت توسط Gorilla Glass Victus به برآورده کردن تمام توقعات شما از یک پرچمدار قوی پاسخ می‌دهد. خبر خوشحال‌کننده برای موبایل گیمرها این است که حضور پردازنده‌ی ۴ نانومتری Snapdragon 8 Gen3 با همراهی پردازنده‌ی گرافیکی جدید Adreno 750 از این کامپکت یک محصول شبه‌کنسول بازی ساخته تا بتوانید بدون هیچ دغدغه‌ای مشغول بازی‌های مورد علاقه‌ی خود در بهینه‌ترین حالت گرافیکی و عملکردی ممکن بشوید. این محصول از آخرین نسخه‌ی رابط کاربری اختصاصی شیائومی یعنی Hyper OS 1.0 بر مبنای اندورید ۱۴ استفاده می‌نماید و امکان بروزرسانی ۴ ساله‌ی نرم‌افزاری ۵ ساله‌ امنیتی برایش فراهم است. باتری نه چندان بزرگ ۴۶۱۰ میلی آمپر ساعتی این محصول شاید در نگاه اول چندان مناسب به نظر نرسد ولی با اتکا به پردازنده‌ی قدرتمند و رابط کاربری جدید، استقامت باتری بهبود زیادی پیدا کرده و می‌توانید در کاربری روزانه شاهد شارژدهی حدودا ۱۴ ساعته‌ی آن باشید. شارژر ۹۰ واتی این گوشی تنها ۳۵ دقیقه وقت نیاز دارد تا شارژ ۱۰۰ درصدی را برایتان مهیا کند و در محیط‌های بیرون از منزل نیازی به نگرانی بابت زمانبر بودن شارژ کامل گوشی‌تان نیست. قیمت مناسب‌تر این کامپکت دوست‌داشتنی نسبت به رقبای آمریکیایی و کره جنوبی‌ای خود، ارزش خریدش را برایتان دو چندان می‌کند.


بیشتر بخوانید:

راهنمای خرید بهترین گوشی به لحاظ دوربین


شیائومی Ultra 14

شیائومی ۱۴ اولترا رنگ سبز تیره

پرچمدار اصلی شیائومی در سال ۲۰۲۴ میلادی مصداقی‌ست بارز بر فدا کردن طراحی ظاهری برای یک هدف؛ داشتن بهترین دوربین میان گوشی‌های هوشمند. هر چند که در مقایسه‌های آماری در حال حاضر پرچمداران شرکت اپل لقب بهترین دوربین گوشی هوشمند را یدک می‌کشند اما Xiaomi 14 Ultra با فاصله‌ای ذره بینی و صد البته قیمتی کمتر، جایگاه دوم را کسب کرده. ریسک بزرگ شرکت چینی را باید طراحی مناقشه برانگیز محصول جدیدش دانست؛ قاب دایره‌ای شکل مشکی با برآمدگی ۵۰ سانتی‌متری که دوربین‌های چهارگانه‌ روی آن تعبیه شده‌اند و حدودا نیمی از پشت گوشی را در برمی‌گیرد. این طراحی برای کسانی که با افسانه‌های یونان باستان آشنایی داشته باشند شاید یادآور غول یک چشم(Cyclops) باشد و با نیم نگاهی به امکانات این محصول، می‌توان این لقب را برازنده‌اش دانست. دوربین‌های چهارگانه و سلفی این غول چینی که از لنزهای لایکا بهره می‌برد، بدین شرح هستند:

۱) دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی Sony LYT-900/ مجهز به Multi-directional PDAF، OIS و Laser AF/ فیلمبرداری با کیفیت 8K و نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه: بهره‌مندی از قابلیت تغییر دستی گشودگی دیافراگم این دوربین بین بازه‌ی حداکثری f/1.63 تا بازه‌ی حداقلی f/4.00 را می‌توان بزرگ‌ترین ویژگی آن بشمار آورد که در جذب نور این لنز تاثیر بسزایی دارد. عکس‌هایی که با این دوربین می‌گیرید به قدری طبیعی و با اشباع رنگ دقیق همراه هستند که مشابهشان را تاکنون در هیچ گوشی هوشمندی ندیده‌اید. شما می‌توانید با بهره‌گیری از تنظیمات Leica Authentic و Leica Vibrant این گوشی، الگوریتم پردازش رنگ را تنظیم نمایید تا در گزینه‌ی اول شاهد رنگ‌هایی نزدیک به واقعیت باشید و در گزینه‌ی دوم رنگ‌هایی اشباع‌تر را ببینید.

۲) دوربین اولتراواید ۵۰ مگاپیکسل Sony IMX858/ مجهز به dual pixel PDAF/ فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه: برای اولین بار در گوشی‌های هوشمند شیائومی‌ست که شاهد استفاده از حسگری مشابه با دوربین‌های تله‌فوتوی یک گوشی در دوربین اولتراواید هستیم؛ موضوعی که منجر به افزایش کیفی چشمگیر تصاویر ثبت شده توسط این دوربین شده و می‌‌توان عکس‌های ماکروی دیدنی‌ای هم توسط آن گرفت.

۳) دوربین تله‌فوتو ۱ ۵۰ مگاپیکسل Sony IMX858/ مجهز به زوم ۳.2x ، dual pixel PDAF و OIS/ فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه: عکسبرداری با زوم 3x این دوربین امکان ثبت واضح‌ترین تصاویری که درچنین زومی به چشم دیده‌اید را می‌دهد و حتی حین حالت ماکرو با نزدیک‌ترین فاصله از سوژه‌ی خود، وضوح و جزئیاتی خیره‌کننده به نمایش می‌گذارد.

۴) دوربین تله‌فوتو ۲ ۵۰ مگاپیکسل Sony IMX858/ مجهز به زوم 5x ، dual pixel PDAF و OIS/ فیلمبرداری با کیفیت 4k و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه: این دوربین در شرایط نوری مختلف نه تنها شما را ناامید نمی‌کند بلکه به عنوان مکملی برای تله‌فوتوی ۱ می‌تواند عکس‌هایی چشم‌نواز برایتان ثبت کند. اوج قدرت‌نمایی این دوربین را می‌توان در عکسبرداری کلوزآپ مشاهده کرد که کیفیت رشک برانگیزش حتی رقبایش را هم به تحسین وا می دارد.

۵) دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسل OmniVision OV32B40/ مجهز به fixed focus یا فوکوس ثابت/ فیلمبرداری با کیفیت 4k و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه: شاید فقدان قابلیت تنظیم فوکوس در حد نام این غول پرچمدار نباشد اما در به تصویر کشیدن رنگ پوست بدن و پس‌زمینه، بهتر از نمونه‌های قبلی گوشی‌های شیائومی عمل می‌کند.

پیش از پرداختن به سایر قابلیت‌های این محصول باید به اکسسوری جذاب این محصول یعنی کیت عکاسی اشاره کرد؛ این کیت شامل یک قاب چرمی، گریپ عکاسی حاوی باتری ۱۵۰۰ ملی آمپر ساعتی و سه حلقه‌ی فلزی(دو عدد برای زیبایی ظاهری و یکی جهت پایه برای نصب فیلترهای گوناگون) جهت سوار شدن دور دوربین‌های گوشی است. شما با اتصال متعلقات این کیت روی گوشی خود می‌توانید یک دوربین عکاسی جذاب کوچک را خلق کنید که عملکردش دست کمی از نمونه‌های حرفه‌ای موجود در بازار ندارد.

کیت عکاسی شیائومی ۱۴ اولترا

این گوشی همچون مدل پایه از استاندارد IP68 استفاده می‌کند؛ نمایشگر ۶.۷۳ اینچی LTPO دارای وضوح تصویر ۱۴۴۰×۳۲۰۰ و روشنایی حداکثری ۳۰۰۰ نیتی است که فستیوالی از رنگ و نور را برابر دیدگانتان قرار می‌دهد و برای محافظت از چنین نمایشگر محشری، شیائومی دست به ساخت Sheild Glass اختصاصی خود زده که تا ۱۰ برابر استحکامی بیشتر نسبت به Gorilla Glass Victus دارد. همچون اکثر گوشی‌های هوشمند پرچمدار، این غول چینی هم به پردازنده‌ی ۴ نانومتری Snapdragon 8 Gen3 تجهیز شده که پیشتر به عملکردش پرداخته‌ایم. دومین ریسک بزرگ شیائومی در کنار طراحی قاب دوربین را باید پذیرش بالا رفتن دمای گوشی به عدد ترسناک حدود ۵۰ درجه حین اجرای بار پردازشی سنگین به بهای حفظ پایداری عملکرد دانست. رابط کاربری Hyper OS مبتنی بر اندروید ۱۴ همچون نسخه‌ی پایه قابلیت بروزرسانی ۴ ساله‌ی نرم‌افزاری و ۵ ساله‌ی امنیتی دریافت می‌کند. این پرچمدار در بازارهای جهانی با باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و در بازار چین با باتری ۵۳۰۰ میلی آمپر ساعتی عرضه شده است و طی کاربری روزمره به راحتی ۱۱ و نیم ساعت شما را از نعمت شارژ گوشی‌تان بهره‌مند می‌سازد. شارژر سریع ۹۰ واتی این محصول چینی مشابه نسخه‌ی پایه‌ی خود در حدود ۳۵ دقیقه، شارژ ۱۰۰ درصدی را تامین می‌نماید. این غول قدرتمند شیائومی برای کاربرانی که خواهان تجربه‌‌ی جدیدترین فناوری‌های موجود در حوزه‌ی گوشی‌های هوشمند در کنار بهره‌مندی از دوربینی شگفت‌انگیز هستند و ابایی از صرف هزینه‌ی گزاف برایش ندارند، بی‌شک بهترین گزینه‌ی روی میز است.

جمع‌بندی

در این مقاله ابتدا به مرور اجمالی انواع دوربین‌های بکار رفته در گوشی‌های هوشمند پرداختیم و سپس از میان گوشی‌های هوشمند عرضه شده طی دو سال اخیر توسط شرکت شیائومی که به لحاظ کیفیت دوربین، عملکردی تحسین‌برانگیز داشته‌اند را به شما معرفی نمودیم. شما می‌توانید با توجه به بازه‌ی قیمتی هر کدام از این محصولات در بازار قیمت‌گذاری متغیر کشور، گزینه‌ای را انتخاب نمایید که بتواند لذت عکسبرداری با‌کیفیت همراه با بهره‌مندی از سایر امکانات یک گوشیرا  برایتان رقم بزند.

نظرات کاربران

تعداد کامنت‌ها: ۰

برای درج نظر وارد حساب کاربری شوید. ورود به حساب کاربری
empty comment