میدانستید اولین گوشی موبایل دکمهای سامسونگ در سال ۱۹۸۸ و اولین گوشی شیائومی در سال ۲۰۱۱ بهبازار روانه شدهاند؟ شرکت شیائومی دقیقاً همینقدر جوان و نوپاست. بااینحال سهم گوشیهای این غول چینی از فروش کل بازار سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۱۵ حدود ۱۱.۹ درصد رشد داشته است! پس شاید بتوان گفت در دهه اخیر افراد بیشتر و بیشتری در پاسخ به «سامسونگ یا شیائومی؟» گزینه دوم را انتخاب کردهاند. همانطور که در ادامه خواهید خواند، سامسونگ به این پیشرفت شیائومی بیتوجه نبودهاست و قرار نیست میدان نبرد را خالی کند.
در این مقاله از مجله ورتوکا، پاسخی موشکافانه برای این پرسش که «گوشی شیائومی بهتر است یا گوشی سامسونگ؟» فراهم کردهایم که فاکتورهای متنوعی را دربرمیگیرد: از کیفیت ساخت و طراحی، عملکرد پردازندهها، سیستم عامل و رابط کاربری گرفته تا عمر باتری و دوربین این گوشیها.
در آخر نیز مدلهای برتر پرچمدار، میانرده و پایینرده شیائومی و سامسونگ با جداول مشخصات فنی با یکدیگر مقایسه شدهاند. پس تا انتها با ما همراه باشید.
بازاریابی متفاوت سامسونگ و شیائومی
با اینکه محصولات شیائومی و سامسونگ بسیار به هم شباهت دارند، روش بازاریابی آنها از اساس متفاوت است. شرکت کرهای سامسونگ همیشه با کمپینهای پرهزینه محیطی و مجازی محصولات جدید خود را تبلیغ میکند. این درحالیاست که محصولات جدید شیائومی معمولاً با تبلیغات شفاهی علاقهمندان در شبکههای اجتماعی به دیگران معرفی میشوند. اینفلوئنسرهای فضای آنلاین نیز نقش مهمی در دهانبهدهان شدن اخبار جدید گوشیهای شیائومی دارند که اغلب بهطور رایگان و در واکنش به جریان فضای مجازی این کار را انجام میدهند. بنابراین در استراتژی بازاریابی برند شیائومی، بودجه چندان زیادی برای تبلیغات درنظر گرفته نمیشود. این اختلاف قیمت بازاریابی احتمالاً یکی از دلایل ارزانتر بودن گوشی شیائومی نسبت به گوشی سامسونگ است.
کیفیت و طراحی ساخت شیائومی یا سامسونگ؟
مدلهای پرچمدار سامسونگ به زیباییِ خود معروفاند؛ مخصوصاً سریهای Galaxy S و Galaxy Z که بیشازهمه خودنمایی میکنند. این گوشیهای پرچمدار که از ترکیب شیشه و فلز ساخته میشوند، ظاهری حرفهای و حسی درجهیک دارند.
پایبندی سامسونگ به طراحیهای زیبای آمیخته به خلاقیت را در سری Galaxy Z Fold و Galaxy Z Flip نیز میتوان مشاهده کرد. همچنین، لبهی خمیدهی نمایشگر در چند سال اخیر به امضای طراحی گوشیهای پرچمدار سامسونگ تبدیل شده است. فریم تخت و نمایشگر عریض مشخصهی اصلی این ظاهر هستند که حسِ لوکس بودنِ گوشیهای پریمیوم را به بیننده القا میکنند.
برند شیائومی نیز در خلق ظاهری چشمنواز در تمام محصولات خود، از پرچمدار تا پایینرده، موفق بوده است. با نگاهی به سریهای Mi و Xiaomi 13 که پشت شیشهای و فریمهای آلومینیومی دارند، متوجه این نکته خواهید شد. درضمن، شرکت جوان شیائومی اهل تجربهی طراحیهای نوآورانه است و با جسارت طرحهای جدید را انتخاب میکند. درست همانطور که با حذف حاشیههای نمایشگر در موبایل Xiaomi MIX همه را انگشت بهدهان گذاشته بود.
از طراحی گوشیهای شیائومی که بگذریم، باگ اصلی گوشیهای میانرده و پایینرده این برند، کیفیت ساخت آنهاست. این گوشیها مانند سری Redmi شیائومی، عموماً از جنس پلاستیک ساختهشدهاند. بنابراین میانردههای شیائومی از نظر ماندگاری و کیفیت ساخت، نسبت به میانردههای رقیب خود ضعیفتر هستند.
درکل سامسونگ تلاش میکند حس کیفیت بدنه را در تمام بازههای قیمتی به خریدار القا کند؛ درحالیکه کیفیت بدنه سریهای پرچمدار و میانرده شیائومی تفاوت فاحشی دارند. علیرغم مسألهی کیفیت در میانردههای شیائومی، حتی با در دست گرفتن مدلهای ارزان نیز احساسِ خوشدستیِ ناشی از طراحی مینیمال و باریک به کاربر منتقل میشود.
برنده رقابت: گوشیهای پرچمدار از نظر طراحی و کیفیت بدنه تفاوت خاصی ندارند زیرا هردو برند بیشترین توان خود را صرف ساخت آنها میکنند. اما با درنظر گرفتن تمام گوشیهای موبایل سامسونگ یا شیائومی، میتوان گفت سامسونگ در کیفیت ساخت و جنس بدنه بهتر عمل میکند و شیائومی در بهکارگیری طراحیهای زیبا حتی در مدلهای ارزان خلاق و جسور است.
سرعت و قدرت عملکرد کدام یک بهتر است؟
گوشیهای پرچمدار برند سامسونگ از پردازندههای مرغوب و قدرتمندی مانند Qualcomn Snapdragon 8 Gen 2 یا چیپهای تولیدِ خود برند سامسونگ به نام Exynos بهره میبرند که در اجرای بازیهای سنگین و نرمافزارهای پرمصرف سرعت فوقالعادهای دارند. این پردازندهها که با پوستهی سریع و روان One UI سامسونگ همراه شدهاند، مولتیتسک کردن را برای کاربر فوقالعاده آسان میکنند.
در گوشیهای شیائومی نیز پردازندههای پرقدرت و درجهیک اسنپدراگون دیده میشوند که در پرچمدارهای سال ۲۰۲۴ بهکار رفتهاند. از نقاط قوت شیائومی، ارائهی پردازندههایی با قدرت بالا در گوشیهای میانرده و پایینرده است که رضایت کاربران را افزایش داده است.
برنده رقابت: هردو برندهای شیائومی و سامسونگ در گوشیهای پرچمدار خود از نسل آخر پردازندههای کوالکام استفاده میکنند. نقطه قوت برند شیائومی، ارائهی همچین پردازندههای قدرتمندی با قیمتی بسیار مناسبتر در مدلهای میانرده و پایینرده است.
سامسونگ یا شیائومی برای بازی
عملکرد نهایی پردازندههای سامسونگ یا شیائومی برای اجرای بازیهای سنگین تفاوت خاصی ندارد. بااینحال شرکت شیائومی اغلب پردازندههای قدرتمند را در دستگاههایی با قیمت مناسب به بازار عرضه میکند که باعث شده بودجهی محدود برخی کاربران مانعی برای بازی کردن نشود.
کاپ قهرمانی عمر و شارژدهی باتری: شیائومی یا سامسونگ؟
برعکس سایر بخشها که رقابت تنگاتنگی جریان داشت، در مقایسه عمر باتری و شارژدهی این دو برند باید شیائومی را برتر اعلام کرد. قدرت باتریهای این برند در گوشیهای پرچمدار و میانرده به حداکثر خود رسیدهاند و اغلب تا ۱۲۰وات توان شارژدهی سریع دارند که موجب شده درعرض نیمساعت کامل شارژ شوند. ظرفیت باتریها نیز دستکمی از سرعت شارژ ندارد و با ظرفیت بالای خود تجربهی ماندگاری طولانیمدت شارژ را برای کاربران رقم میزنند.
از آنجا که با خرید سری Redmi از میانردههای شیائومی میتوان با هزینهای معقول به باتریای پرقدرت دست یافت، این برند رضایت خریداران بسیاری را جلب کردهاست. باتریهای سامسونگ علیرغم عمر باتری بالا، نسبت به باتریهای رقیب سرعت شارژ پایینتری دارند. بااینکه در مدلهای پرچمدار سامسونگ مانند گلکسی S23 اولترا باتری مرغوب لیتیوم-پلیمری با ظرفیت باتری ۵۰۰۰هزار میلیآمپرساعتی وجود دارد، سرعت شارژ گوشیهای سامسونگ به بیش از ۴۵ وات نمیرسد. درضمن، باتوجه بهاینکه مدتهاست شرکت سامسونگ در جعبه محتویات گوشیها شارژر را حذف کردهاست، وجود شارژر درکنار گوشیهای شیائومی یک مزیت اختصاصی برای غولِ چینی بازار بهشمار میرود.
برنده رقابت: شیائومی بااختلاف در ظرفیت و سرعت باتری گوشی بهتر از سامسونگ عمل میکند و درکنار اغلب محصولات شارژر دارد.
در میدان نبرد دوربینها، سامسونگ یا شیائومی؟
عملکرد دوربینهای تعبیهشده در گوشی سامسونگ مخصوصاً در Galaxy Z و Galaxy X بسیار ممتاز است. این دوربینها با قابلیتهایی مانند زوم ۱۰۰X و عکاسیِ باکیفیت در نورِ کم از دوربینهای شیائومی متمایز شدهاند. فیلمبرداری با گوشیهای سامسونگ نیز یک پله قدرتمندتر از گوشیهای موبایل شیائومی است؛ چرا که ویدئوهای دوربینهای سامسونگ تا فرمت ۸K را پشتیبانی میکنند.
شیائومی با عرضه گوشیهای پرچمدار خود، دوربینهایی باکیفیت روانهی بازار کردهاست. این دوربینها نقاط قوت برجستهای چون وضوح پیکسلی بالا تا ۱۰۸ مگاپیکسل و لنزهای زوم پریسکوپ دارند. تعبیه لنز پریسکوپ تجربهی عکاسی با گوشی موبایل را چند قدم بهدنیای عکاسی حرفهای نزدیکتر کرده است. بهلطفِ این لنز، کاربران اهلِ عکاسی قادرند از سوژههای دوری مانند کوهها تصاویری زیبا ثبت کنند.
بااینکه دوربینهای شیائومی یا سامسونگ فرق چندانی ندارند، قدرت پردازشی دوربین سامسونگ باعث شده مورد توجه ویژهی برخی کاربران قرار بگیرد. گوشی سامسونگ که بهوضوح قدرت پردازش تصویر بالاتری نسبتبه گوشی شیائومی دارد، حتی در نور کم نیز عکسهایی باکیفیت ثبت میکند. از طرفی، قدرت عکسبرداری گوشی جدید شیائومی ۱۴ نسبت به سایر محصولات این برند در لیگ دیگری است، کاربران را شگفتزده کرد.
برنده رقابت: گوشیهای سامسونگ افزونبر کیفیت عکاسی فوقالعاده، خروجی ویدئویی بالا در حد ۸K و عکاسی باکیفیت در نورِ کم را هم دارند که سامسونگ را با اختلاف بسیار کم، برندهی این بخش میکند.
از نظر سیستم عامل و رابط کاربری، شیائومی یا سامسونگ؟
پوستهی گوشیهای سامسونگ به One UI Samsung مجهز شده که علاوهبر جذابیت بصری، تعامل کاربر با صفحهی گوشی را فوقالعاده آسان کرده است. شرکت سامسونگ از این پوسته در اکثر گجتهای خود استفاده میکند و در آن گجتها نیز بازخورد خوبی از کاربران دریافت کردهاست. فیچرهای بهکاررفته در پوستهی گوشی سامسونگ گیجکننده نیست و تعامل با گزینههای تعبیهشده در آن برای کاربران آسان است.
نقطهی قوت برجسته رابط کاربری گوشی سامسونگ، خودداری این برند از نصب نرمافزارهای حجیم است که از مزاحمت برای کاربران میکاهد. البته با اینکه در گوشیهای این شرکت کرهای مشکل نرمافزارهای حجیم و غیرضروری تقریباً وجود ندارد، حجم سیستمعامل (OS) سامسونگ بسیار بالاست. درواقع سیستم عامل سامسونگ درست چندثانیه پس از راهاندازی گوشی، اغلب تا حدود ۱۵ درصد از فضای ذخیرهسازی موجود را اشغال میکند!
از طرفی در گوشیهای شیائومی از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ از رابط کاربری MIUI استفاده میشد که در ابتدا بر پایهی پروژهی اوپن سورس اندروید بود و بهطور مرتب توسط این برند توسعه و بهبود مییافت. از سال ۲۰۲۳ نام MIUI به HyperOS تغییر یافت و گوشیهای جدید شیائومی به این پوسته مجهز شدهاند.
از تلاشهای اخیر شیائومی، متمایز ساختن هرچه بیشتر پوسته Hyper OS است؛ زیرا این دو پوسته هنوز شباهت زیادی به یکدیگر دارند. درکل، علیرغم وجود فیچرهای کاربردی و متنوع رابط کاربری HyperOS، نرمافزارهای ازپیشنصبشدهی حجیم و غیرضروری زیادی در این پوسته وجود دارند که برای کاربران آزارنده است. همچنین، تبلیغاتی که گاهوبیگاه در نرمافزارهای سیستمعامل شیائومی پخش میشوند، موجب افزایش بازخوردهای منفی از سوی کاربران شده است.
جالب است بدانید باتوجه به اینکه مقررات جمعآوری اطلاعات سیستمعامل شیائومی صددرصد شفاف نیست و در کشور چین و طبق قوانین این کشور فعالیت میکند، کاربرانی که درمورد اطلاعات خصوصیشان بسیار حساس هستند، گاه با نگاهی تردیدآمیز به مقررات ضبط اطلاعات شیائومی دارند. باتوجه به سیاسی بودن این مسأله، در این مقاله به آن ورود نمیکنیم.
بهروزسانی اندرویدی و امنیتی در سامسونگ و شیائومی
وقتی که نسخههای جدید اندروید منتشر میشوند و نسخههای تازهی نرمافزارها فقط این نسخهها را پشتیبانی میکنند، داشتن گوشی باکیفیتی که به نسخه جدید اندروید مجهز نشده باشد، عملاً فرقی با نداشتن آن گوشی ندارد. بههمیندلیل، شرکت سامسونگ با ارائهی بهروزرسانیهای بلندمدت، عمر نرمافزاری گوشیهای خود را افزایش دادهاست. این ویژگی مخصوصاً برای کاربرانی که اهل مدام گوشی عوض کردن نیستند بسیار اهمیت دارد.
بهروزرسانی سیستمعامل اندروید در اغلب گوشیهای سامسونگ تا چهار سال و امنیت آنها بهمدت پنج سال تضمین شدهاست. سامسونگ به این مدت اکتفا نکرده است و قرار است سیستمعامل اندروید گوشیهای پرچمدار مانند سری گلکسی S24 را تا هفت سال بهروز کند.
از طرف دیگر، بااینکه گوشیهای موبایل شیائومی از پشتیبانی قویِ این شرکت برخوردارند، نسبتبه سامسونگ بهروزرسانیهای کمتری را تجربه میکنند. البته یکی از وعدههای شیائومی تقویت پشتیبانی نرمافزاری و امنیتی پسازخرید بوده است که این پیشرفت را در سری Redmi Note 13 با چهارسال بهروزرسانی اندرویدی و پنج سال امنیتی از خود نشان داده است. البته با وجود این تلاشها، تعداد زیادی از گوشیهای شیائومی در سال ۲۰۲۵ دیگر از نظر امنیتی آپدیت نخواهند شد.
برنده رقابت: درحالحاضر از نظر زیبا و روان بودن سیستمعامل و بهروزرسانی اندرویدی و امنیتی، گوشیهای سامسونگ مزایای بیشتری دارند.
از نظر قیمت و ارزش خرید، سامسونگ یا شیائومی؟
شرکت شیائومی اثبات کرد که میتواند گوشیهای باکیفیت میانرده را با قیمتِ تمامشدهی بسیار کمتری نسبت به رقبا به بازار عرضه کند؛ آن هم بدون اینکه در حق باتری و پردازنده کملطفی شود یا در اجرای برنامههای سنگین و پردازش بازیها کموکاستی دیده شود. بهلطف این تولیدات باکیفیت، خریداولیها، کاربرانی که در جستوجوی یک گوشی میانرده خوب هستند و افرادی که بودجهی محدودی دارند، از گوشیهای شیائومی به گرمی استقبال کردهاند.
درکل، با مقایسه مشخصات فنیِ گوشیهای قیمتمناسب شیائومی با گوشیهای همقیمت در سایر برندها، قدرت این غول چینی آشکار میشود. البته در مقایسه سامسونگ یا شیائومی علاوهبر عملکرد گوشی و باتری آن، باید به کیفیت ساخت بدنه و پشتیبانی اندرویدی پسازخرید نیز دقت کرد. توجه کنید که این تفاوتها بیشتر در مقایسهی محصولات میانرده و پایینرده صادق است و در گوشیهای پرچمدار رقابت تنگاتنگی از نظر مشخصات فنی و قیمت در جریان است.
بیشتر بخوانید:
آیفون یا سامسونگ؟ مقایسه گوشیهای هوشمند آیفون با سامسونگ
مقایسه مدلهای مختلف شیائومی یا سامسونگ
برای انتخاب بهتر از بین دو برند سامسونگ یا شیائومی، میتوانیم محصولات این دو شرکت را در پنج سری پرچمدار، پرچمداران اقتصادی، میانرده، پایینرده و گوشیهای تاشو با مثالهای عینی مقایسه کنیم. ابتدا از پرچمداران این دو برند شروع میکنیم.
پرچمدارهای سامسونگ یا شیائومی؟
در سال ۲۰۲۴ شاهد عرضهی سری ۱۴ شیائومی و S24 گلکسی سامسونگ بهعنوان پرچمداران این دو برند بودیم. ویژگی مشترک هردو سری، قیمت بسیار بالا است که بهلطف امکانات فوقالعادهی هردو سری قابلتوجیه است. از این دست امکانات میتوان به نمایشگرهای باکیفیت OLED ۱۲۰ هرتز، لنزهای چندگانه دوربین با رزولوشن بسیار بالا و بهروزرسانیهای چندسالهی سیستمعامل اندروید در هردو پرچمدار اشاره کرد.
امکانات هردو سری آنقدر زیاد و با کیفیتِ بالا است که رقابت دشواری را رقم زدهاست. بنابراین بااینکه شباهتهای این دو بسیار بیش از تفاوتهای آن است، برای مقایسهی بهتر، تفاوتهای ریز سری ۱۴ شیائومی و S24 گلکسی را برمیشماریم. برای مثال قدرت شارژ باتری و ظرفیت آن در گوشی ۱۴ شیائومی اولترا خودنمایی میکند و عملکردی بهتر نسبت به S24 گلکسی دارد.
از طرفی، گوشیهای سامسونگ مثل همیشه با بهروزرسانیهای نرمافزاری متعدد و بلندمدت، یک پله بالاتر از گوشیهای شیائومی ایستادهاند. زیرا بااینکه گوشیهای سری ۱۴ شیائومی تا چهار سال از نظر سیستمعامل و تا پنج سال از نظر امنیتی بهروز میشوند، هنوز در حد هفت سال بهروزرسانی اندرویدی و هفت سال ارتقا امنیتی سری S24 گلکسی سامسونگ نیست.
درضمن، در سال ۲۰۲۳ برند سامسونگ بار دیگر به مذاکره با شرکت کوالکام که تأمینکنندهی پردازندههای اسنپدراگون گوشیهای شیائومی است، رفته تا اینبار همکاری بلندمدتی را آغاز کند. ازهمینرو در هردو سری پرچمدار سال ۲۰۲۴ این دو برند، قدرت و سرعت پردازندههای اسنپدراگون ۸ نسل سوم خودنمایی میکنند.
بهطورکلی، تلاش برای یافتن تفاوتی بزرگ بین دو سری ۱۴ شیائومی و S24 گلکسی تقریباً بینتیجه میماند. زیرا هردو برند سامسونگ و شیائومی بیشترین قدرت خود را در سری پرچمدار بهنمایش میگذارند. برای مقایسه دقیقِ تفاوتهای جزئی پرچمداران سامسونگ یا شیائومی سال ۲۰۲۴ در ادامه جدول مشخصات فنی دو دستگاه شیائومی ۱۴ اولترا و گلکسی S24 اولترا درج شدهاست.
شیائومی ۱۴ تی پرو | گلکسی S24 فن ادیشن | |
نمایشگر |
|
|
پردازنده |
|
|
فضای ذخیرهسازی |
|
|
سیستم عامل |
|
|
دوربین |
|
|
باتری |
|
|
اتصالات | ۵G، NFC، LTE، وایفای ۸۰۲.۱۱، بلوتوث ۵.۴ | ۵G، NFC، LTE، UWB، وایفای ۸۰۲.۱۱، بلوتوث ۵.۳ |
استانداردهای سلامت | IP68
مقاوم دربرابر آب و خاک |
IP68
مقاوم دربرابر آب و خاک |
وزن و ابعاد |
|
|
قیمت | نسخه ۲۵۶GB 12GB RAM: حدود ۷۲۱ دلار در آمازون | نسخه ۲۵۶GB 8GB RAM: حدود ۷۱۰ دلار در آمازون |
غول دنیای میانردهها؛ شیائومی یا سامسونگ؟
حقیقت این است که پرسش «شیائومی یا سامسونگ؟» اغلب هنگام مقایسهی گوشیهای میانرده پرسیده میشود. درواقع در پرچمداران که قیمت تا جای ممکن بالاست، هردو برند بیشترین توان خود را خرج ساخت بهترین گوشی میکنند؛ اما عملکرد آنها وقتیکه بودجه ساخت محدود شود، چگونه خواهد بود؟
بااینکه در دو سال اخیر شاهد رقابت تنگاتنگ هردو برند سامسونگ و شیائومی در ساخت گوشیهای میانردهی خوشقیمتِ باکیفیت هستیم، باید به برتری شیائومی در این رقابت اعتراف کرد. کافی است به سری ردمی نوت ۱۳ نگاهی بیندازید تا مشخصات فنی خیرهکنندهی این گوشیهای میانرده را ببینید. درکنارِ سری ردمی، برند فرعی پوکو نیز قدرت پردازشیای درحد پرچمداران ولی با قیمتی مقرونبهصرفه ارائه میدهد. شیائومی در مدلهای ردمی، درکنارِ سیستم پردازشی قدرتمند از طراحیهای جذاب و خلاقانه نیز استفاده میکند.
باوجود این مزایا، بازخورد کاربران حاکی از برخی نقاط ضعف در مدلهای میانردهی این برند چینی است. با اینکه ظاهر گوشی شیائومی به پوستهی HyperOS شده است، مشکلات بهروزرسانی نرمافزاری هنوز در مدلهای میانرده به چشم میخورند. از مهمترین مشکلات، تبلیغاتی است که هنگام استفاده از برنامههای سیستم مزاحم کاربر میشوند.
با بررسی رقیب شیائومی، ماندگاری بهتر کیفیت بدنه و بهروزرسانی متعدد سیستمعامل اندروید در گوشیهای میانرده سری A سامسونگ قابلمشاهده است. برای مثال، سیستمعامل گوشیهای سامسونگی که در سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه شدهاند، هنوز بهروزرسانی اندرویدی و امنیتی دریافت میکنند. در گوشیهای A55 و A35 سامسونگ نیز این خدمات به مدت چهار و پنج سال ارائه میشوند. پشتیبانی بلندمدت سامسونگ آن را به گزینهی برترِ کسانی تبدیل کردهاست که دلشان نمیخواهد هر دو-سه سال یکبار گوشی خود را تعویض کنند.
با تمام این تفاوتها، بسیاری از مشخصات فنی گوشیهای میانرده سامسونگ یا شیائومی شبیه بهیکدیگرند. کافی است به نمایشگرهای باکیفیت AMOLED، لنزهای چندگانه دوربین مجهز به لرزشگیر اپتیکال و پردازندههای قدرتمند این دو نگاهی بیندازید تا متوجه این نکته شوید. پس چرا بسیاری از کاربران در پرسش «سامسونگ یا شیائومی؟» مدلهای میانرده، شیائومی را برمیگزینند؟
آنچه برند چینی را برای خریداران جذاب کرده است، قابلیت شارژ بسیار سریع است که معمولاً گوشی مدنظر را در عرض نیمساعت شارژ میکند. علیرغم محبوبیت این قابلیت، فست شارژ موجب عمر کمتر باتریهای شیائومی شدهاست. درضمن، شیائومی هنوز در جعبه محتویات گوشی شارژر قرار میدهد، کاری که سامسونگ مدتهاست انجام ندادهاست.
در ادامه به هدف مقایسهی دقیقِ تفاوتهای میانردههای این دو برند، جدول مشخصات فنی دو دستگاه ردمی نوت ۱۲ پرو شیائومی و گلکسی A54 سامسونگ درج شدهاست.
ردمی نوت ۱۲ پرو شیائومی | گلکسی A54 سامسونگ | |
نمایشگر |
|
|
پردازنده |
|
|
فضای ذخیرهسازی |
|
|
سیستم عامل |
|
|
دوربین |
|
|
باتری |
|
|
اتصالات | ۵G، NFC، LTE، وایفای ۸۰۲.۱۱، بلوتوث ۵.۲ | ۵G، NFC، LTE، وایفای ۸۰۲.۱۱، بلوتوث ۵.۳ |
استانداردهای سلامت | IP53
مقاوم دربرابر آب و خاک |
IP67
مقاوم دربرابر آب و خاک |
وزن و ابعاد |
|
|
قیمت | نسخه ۲۵۶GB 8GB RAM: حدود ۲۰۲ دلار در آمازون | نسخه ۲۵۶GB 8GB RAM: ۲۶۰ دلار در آمازون |
گوشی پایینرده شیائومی بخریم یا سامسونگ؟
برند جوان شیائومی مدتهاست که بازار گوشیهای پایینرده را در دست گرفته و گوشیهایی با قیمت کمتر از ۲۰۰ یورو تولید میکند. گوشیهای پایینرده اخیر سامسونگ مانند مدل گلکسی A15 در واکنش بههمین مسأله به بازار عرضهشد.
علیرغم تلاشهای سامسونگ، برتری شیائومی از نظر عملکرد کلی گوشی و فیچرهای موجود در گوشیهای پایینرده هنوز برقرار است. بیشترین برتری شیائومی تناسب بیشتر کیفیت عملکرد و فیچرها در ازای قیمتِ تمامشده است که آن را بهصرفهتر از سامسونگ میکند. هرچند برخی کاربران پایینردههای سامسونگ را بخاطر پوستهی روان و زیبا One UI و کیفیت ساخت بهتر گوشی ترجیح میدهند.
البته این برند جوان چینی، به یک دلیل دیگر نیز در بازار گوشیهای پایینرده خودنمایی میکند و آن، برند فرعی پوکو است. سری پوکو شیائومی با کمترین قیمت ممکن (کمتر از ۲۰۰ دلار) بیشترین قدرت پردازشی و فیچرهای ممکن را برای خریداران فراهم کردهاست. از همینرو، سامسونگ برای رسیدن به جایگاه رقیب خود مسیر طولانیای پیشرو دارد.
پوکو M6 پرو شیائومی | گلکسی A15 سامسونگ | |
نمایشگر |
|
|
پردازنده |
|
|
فضای ذخیرهسازی |
|
|
سیستم عامل |
|
|
دوربین |
|
|
باتری |
|
|
اتصالات | ۵G، NFC، LTE، وایفای ۸۰۲.۱۱، بلوتوث ۵.۲ | ۵G، NFC، LTE، وایفای ۸۰۲.۱۱، بلوتوث ۵.۳ |
استانداردهای سلامت | IP54
مقاومت دربرابر آب و خاک |
IP67
مقاومت دربرابر آب و خاک |
وزن و ابعاد |
|
|
قیمت |
|
|
سربلندی سامسونگ در گوشیهای تاشو
اخبار جنجالی عرضهی گوشیهای تاشو از سال ۲۰۱۸ شروع شد. مهمترین مزیت این گوشیها همان قابلیت از وسط تا شدن نمایشگر است که برای برخی خریداران جذابیت دارد. برندهای سامسونگ و شیائومی هم سریعاً به این بازار ورود کردند. اگر سؤال «شیائومی یا سامسونگ؟» را در دلِ بازار گوشیهای تاشو جستوجو کنیم، پاسخ «سامسونگ» را بهدفعات زیاد میشنویم. گوشیهای تاشو سامسونگ از سال ۲۰۲۱ بهبعد به بهترین گزینه برای علاقهمندان دیزاین تاشو تبدیل شدند.
اگرچه گوشیهای تاشو سامسونگ مانند مدلهای Galaxy Z Fold 6 یا Galaxy Z Flip 6 زبانزد هستند، قبل از خرید باید در جریان برخی نقاط ضعف این محصولات باشید. مهمترینِ آنها، چروکیده شدن گاهبهگاه نمایشگر گوشی و قیمت بالای این محصولات است. گوشی Mi Mix Fold شیائومی نیز تلاش این برند برای خودی نشان دادن در بازار گوشی تاشو بوده است که طراحیای شبیه گلکسی Z فولد ۶ دارد.
میکس فولد ۴ شیائومی | گلکسی زد فولد ۶ سامسونگ | |
ابعاد و وزن |
|
|
نمایشگر |
|
|
پردازنده |
|
|
فضای ذخیرهسازی |
|
|
سیستم عامل |
|
|
دوربین |
|
|
باتری |
|
|
اتصالات | ۵G، NFC، LTE، وایفای ۸۰۲.۱۱، بلوتوث ۵.۴ | ۵G، NFC، LTE، وایفای ۸۰۲.۱۱، بلوتوث ۵.۳ |
استانداردهای سلامت | IPX8
مقاوم دربرابر آب و خاک |
IP67
مقاوم دربرابر آب و خاک |
قیمت | حدود ۱۱۴۰ یورو | حدود ۱۳۸۰ یورو |
پاسخ نهایی «سامسونگ یا شیائومی» چیست؟
فرقی نمیکند بین شیائومی یا سامسونگ دست به انتخاب چه برندی بزنید، درهرصورت بدهبستانی از نقاط ضعف و قدرت درکار است؛ پس بهتر است بدهبستان خود را آگاهانه و درنظر گرفتن اولویتهایتان انجام داده باشید.
گوشیهای پرچمدار هردو برند با کمترین تفاوت و بیشترین کیفیت به بازار عرضه شدهاند. مهمترین برتری شیائومیهای پرچمدار ظرفیت باتری و سرعت شارژ آنها و جذابترین ویژگی پرچمداران سامسونگ، پشتیبانی هفت ساله اندرویدی و امنیتی است. درنهایت اولویتها و احتمالاً علاقه شما به یکی از این دو برند، بهترین راه خرید یک گوشی پرچمدار اندرویدی است.
در گوشیهای میانرده، شیائومی هنوز جایگاه برتر را دارد و با ارائه سری Redmi، کسانی که بودجهی متوسط دارند را جلب کارایی بالا و فیچرهای متنوع خود کرده است. بااینکه در تلاشهای اخیر سامسونگ نقاط قوتی چون بدنهی باکیفیت و خوشساخت و پشتیبانی نرمافزاری طولانیتر دیده میشوند، شیائومی در عرضه گوشیهای میانردهی خوشقیمت فعلاً برتری دارد.
درنهایت، فلسفهی ساخت گوشیهای پایینرده کاملاً متفاوت از گوشیهای میانرده و پرچمدار است. هدف، ساخت دستگاههایی است که در ازای قیمت محدودِ پرداختشده، تا مدتی نیازهای کاربران را برطرف کنند. درواقع درست همانطور که غذاهای ارزان فستفودی سیرکنندهاند، گوشیهای پایینرده هم با قیمتی اندک نهایت تا دو-سه سال نیازهای کاربر را ارضا میکنند. شرکت سامسونگ بهتازگی به این میدان مبارزه وارد شده و هنوز نتوانسته از رقیب خود پیشی بگیرد.
با تمام این توضیحات، شما سامسونگ را انتخاب میکنید یا شیائومی؟ در بخش نظرات انتخاب نهایی خود و دلیل آن را برایمان بنویسید.
سؤالی دارید؟ کافی است سؤال خود را بنویسید تا در سریعترین زمان ممکن آن را پاسخ دهیم.
شماره موبایلتان را برای ورود یا ثبتنام وارد کنید
نظرات کاربران
تعداد کامنتها: ۰