
تغییرات قوانین رجیستری آیفون بسیاری از دارندگان گوشی آیفون را سردرگم کردهاست. از وقتی رجیستری قطعی آیفون اعلامشده، ارزش گمرکی این گوشی ها تغییر کرده و تعرفههای جدیدی وضع شدهاست. در این مقاله به سراغ منابع رسمی رفتهایم و جدیدترین هزینه رجیستری آیفون را درج کردهایم. این مقاله بهصورت مرتب بهروزرسانی خواهد شد، پس حتماً آن را بوکمارک کنید.
هزینه رجیستری آیفون: از فرمول محاسبه تا قیمت دقیق
همانطور که میدانید طی چند ماه اخیر اخبار متفاوتی از هزینه رجیستری آیفون منتشر شده و همچنان در حال بهروزرسانی است. در ادامه نکات مهمی که باید درباره هزینه رجیستری بدانید را با استناد به منابع معتبر شرح دادهایم.
تفاوت هزینه رجیستری مسافری و تجاری
علاوه بر ورود آیفون توسط اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی مانند شرکتها نیز میتوانند این محصول را به کشور وارد کنند. هزینه حقوق ورودی مسافری و تجاری فرق دارد. بهصورتیکه برای گوشیهای آیفون بیشتر از ۶۰۰ دلار، هزینه ورودی مسافری ۳۰ درصد و حقوق ورودی تجاری ۱۵ درصد از ارزش گمرکی کالا است. واردکنندگان گوشیهای کمتر از ۶۰۰ دلار نیز ملزم به پرداخت حقوق ورودی مسافری ۶ درصد و حقوق ورودی تجاری ۵ درصد هستند. اگر میخواهید گوشی خود را از کشورهای اطراف تهیه کنید و در ایران رجیستر کنید، باید هزینه رجیستری مسافری را بپردازید.
فرمول هزینه رجیستری آیفون
در فرآیند تعیین هزینه رجیستری آیفون ابتدا کمرگ جمهوری اسلامی ایران قیمتی به دلار برای مدلهای مختلف آیفون تعیین میکند که «ارزش گمرکی» نام دارد. ریز هزینههای رجیستری آیفون براساس این ارزش گمرکی محاسبه میشوند. درنهایت هزینه رجیستری باید توسط واردکننده گوشی پرداخت شود. این هزینهها به شرح زیر هستند:
- حقوق ورودی ٪۳۰ (مسافری) و ۱۵٪ (تجاری)
- مالیات بر ارزش افزوده ۱۰٪
- هلال احمر ۱٪
- پسماند ۰.۰۰۵٪
- مالیات کارت و سایر ۲٪
ارزش گمرکی مدلهای مختلف آیفون در ۲۳ آبان ۱۴۰۳ در سایت رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران بهطوررسمی در قالب فایل زیر منتشر شد:
جدیدترین تعرفه رجیستری آیفون (اسفند ۱۴۰۳)
سادات حسینی، رییس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، در ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تعرفه جدید رجیستری مدلهای مختلف آیفون را در صفحه رسمی خود در اینستاگرام منتشر کرد که در زیر مشاهده میکنید. دقت کنید که این هزینه ممکن است براساس حافظه داخلی مدل مدنظر تغییر کند.
تأیید رجیستری آیفونهایی که قبل از ۱۷ آبان ۱۴۰۳ در کشور بودند
سادات حسینی، رییس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، در ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ در صفحه رسمی خود در اینستاگرام اعلام کرد گوشیهای آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ که قبل از ۱۷ آبان ۱۴۰۳ به کشور وارد شده و در شبکه اپراتوری استفاده شدهاند، بدون نیاز به پاسپورت و با پرداخت حق ورودی ۳۰ درصد از ارزش گمرکی، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه هلال احمر و هزینه پسماند رجیستر میشوند. اگر واجد شرایط این قانون هستید، کافی است مراحل زیر را انجام دهید:
- افرادی که مشمول رجیستری گوشی هستند، باید حداقل ۷۲ ساعت قبل از مراجعه به سامانه گمرک، گوشی خود را روشن کرده و با سیمکارت ثبتشده به نام خودشان تماس برقرار کنند.
- اگر گوشی دو سیمکارته است، باید از هر دو خشاب سیمکارت (Slot) با همان سیمکارت تماس گرفته شود.
- نام مالک سیمکارت و دارنده حساب بانکی که هزینه رجیستری را پرداخت میکند، باید یکی باشد.
- بعد از دریافت تأییدیه سامانه همتا، میتوانید مراحل ثبت اطلاعات و پرداخت هزینه را تکمیل کنید.
- تمامی مراحل رجیستری فقط بهصورت آنلاین و غیرحضوری در سامانه گمرک به آدرس imei.irica.ir انجام میشود.
بیشتر بخوانید:
آموزش رجیستری گوشی موبایل در سامانه همتا [تصویری و مرحلهبهمرحله]
مهلت رجیستری آیفون
طرح رجیستری برای مقابله با ورود گوشیهای قاچاق به کشور و حفظ امنیت اجرا میشود. در این طرح پس از اینکه گوشی جدیدی به کشور وارد میشود و توسط یک سیمکارت در یکی از اوپراتورها فعال میشود، مالک حداکثر ۳۰ روز فرصت قانونی کردن گوشی خود را دارد. فرآیند این قانونیسازی شامل ثبت گوشی در سامانه همتا و پرداخت هزینه رجیستری است. پس از اتمام این مهلت، آنتن سیمکارت قطع میشود و پیام no service ظاهر میشود؛ بنابراین مالک گوشی نمیتواند از اینترنت، قابلیت تماس و سایر امکانات مخابراتی استفاده کند.
محدودیت رجیستری آیفون
یک قانون مهم دیگر که باید حتماً از آن آگاه باشید، محدودیت ثبت کد ملی برای گوشیهای آیفون است. طبق قانون، هر شخص ایرانی در سال فقط میتواند یک گوشی رجیستر کند. بنابراین اگر دو دستگاه خریداری کردهاید، باید یکی از آنها را برای رجیستری در سال جاری انتخاب کنید.
سوالات متداول درباره رجیستری آیفون
آیا آیفون بدون رجیستری قابل استفاده است؟
بله چون مشکل اصلی گوشیهای رجیستر نشده قطع آنتندهی است که منجر به قطع اینترنت، تماس و خدمات مخابراتی میشود. بنابراین استفاده از قابلیتهایی مانند پخش موزیک، ویدئو یا عکاسی مشکلی ندارند. بااینحال پیشنهاد میکنیم بهسرعت گوشی خود را رجیستر کنید چون یک کالای قاچاق محسوب میشود!
کد IMEI آیفون چیست؟
کد IMEI درواقع هویت گوشی شما است. برای یافتن این کد کافی است جعبه گوشی خود را بررسی کنید یا شماره *6# را با آیفون موردنظر شمارهگیری کنید.
سامانه همتا برای رجیستری آیفون چیست؟
همتا، سامانهای برای ثبت اطلاعات گوشی است. در این سامانه میتوانید تمام دستگاههایی که با شماره شما رجیستر شدهاند را مشاهده کنید، گوشی جدیدی را استعلام بگیرید و سوابق انتقال مالکیت گوشیهای خود را مشاهده کنید.
کد رجیستری آیفون چیست؟
با شمارهگیری کد دستوری *۷۷۷۷# در آیفون موردنظر فرآیند رجیستری شروع میشود.
نظرات کاربران
تعداد کامنتها: ۲

شماره موبایلتان را برای ورود یا ثبتنام وارد کنید
از مطالب ارزشمند و مفید سایت شما سپاسگذارم بسیار کاربردی و آموزنده بود.
سلام و وقت بخیر. خوشحالیم که مطالب برای شما مفید بوده.